Työpajan joulumyyjäiset ovat ikkuna työelämään

Entinen työpajan asiakas Niina Frilander (oik.) kävi katsomassa joulumyyjäisten tarjontaa ja sovitutti samalla Päivi Isotalolla tämän tilaamia villasukkia.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

TYÖPAJA Kipinän perinteiset joulumyyjäiset ovat työpajan väelle tärkeä tapahtuma. –Myyjäiset lisäävät yhteishenkeä. Niihin valmistaudutaan pitkään, jokainen tekee jotain tuotteita myytäväksi. Myyjäispäivänä pajalla työskentelevät asiakkaamme saavat kosketuksen todelliseen työelämään, kun toimivat asiakaspalvelussa päivän aikana. Me työntekijät pyrimme olemaan taustalla, kertoi työvalmentaja Päivi Isotalo. –Useilla asiakkailla on hyvät kädentaidot, ja he tuovat muualta uusia ideoita täällä toteutettaviksi.

Työpajan pöydiltä ja seiniltä löytyykin samoja sisustuselementtejä, joita somekin tulvii: on makrameetöitä, unisieppareita, valaistuja pöytäkuusia ja skandinaavisempia koristeita, joissa on käytetty esimerkiksi puuhelmiä. Perinteisiäkin tuotteita tehdään yhä: puisia tonttuja, jotka toimivat lyhdynpidikkeinä, pipoja ja kaulahuiveja, keittiötekstiilejä, pehmoleluja, mattoja ja niin edelleen. –Jokainen tuote on uniikki.

Työpajalla voi tehdä ostoksia maanantaista torstaihin kello 9–14 ja perjantaina 9–13 välisenä aikana.

–Meillä teetetään myös paljon erilaisia tilaustöitä. Ompelupalvelua ei ole tällä hetkellä tarjolla, koska sen lajin osaajaa ei asiakkaista löydy.

VUODEN aikana Kipinässä on ollut 52 eri henkilöä kuntouttavassa työtoiminnassa. Viikoittain käy 30–40 asiakasta. Pajalla voivat työskennellä työttömät ja elämän käännekohtia harkitsevat nuoret ja aikuiset.

–Meillä on väkeä neljällä eri osastolla: teknisellä, keittiöllä, käsityö- ja puuosastolla. Heitä ohjaa neljä työvalmentajaa ja yksi yksilövalmentaja.

Isotalo toivoo mielikuvan työpajasta päivittyvän vuosikymmenten takaa nykypäivään. –Usein lähdemme asiakkaiden kanssa ihan alusta ja etenemme henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, pienin askelin eteenpäin. Joku saattaa ihmetellä, että asiakas jumittuu työpajalle. Jokaisella on oma polkunsa. On aina ihanaa nähdä entisiä asiakkaita, jotka ovat menneet eteenpäin. Olen heistä niin ylpeä!

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.