Lukijan mielipideartikkeli:

Kannattaako tuulimyllyjä vastaan taistella?

PÄÄNSÄRKYÄ, yleistä huonoa oloa, verenpaineen nousua, tinnitusta. Elämä tuulipuiston lähellä voi olla helvettiä. Niin vaikeaa, että ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa terveydellisistä syistä. Millaista mahtaakaan olla elämä sellaisen tuulipuiston vieressä, jossa on 34 voimalaa? Tällainen on tilanne Hautakylän Kimpilamminkankaan tuulipuiston epäonnisilla naapureilla Hautakylässä ja Kolunkylässä.

Soinin kunnanjohtaja hehkutti pari vuotta sitten Ykköset-lehdessä, miten soinilaisten viihtyvyyttä parannetaan. ”Tärkeään rooliin Soinissa ovat nousseet toimet asukkaiden viihtyvyyden ja pitäjässä pysyvyyden hyväksi”, Juha Viitasaari totesi.  Tätäkö se nyt on? En usko viihtyväni mökilläni yhtään paremmin, kun tuulivoimala humisee ja vilkuttaa 1,5 kilometrin päässä. Ja luontomatkailua piti kai kehittää. Arpainen on noin kuuden kilometrin päässä Konttisuon tuulipuistosta ja Matosuon Natura-alue lähellä Kimpilamminkangasta. Mitkä ovat vaikutukset eläimiin ja kasveihin? Entä haluaako kukaan lähteä vaeltamaan metsään, jossa koko ajan on näköpiirissä tuulivoimala?

KYLLÄ minäkin kannatan tuulivoimaa. En kuitenkaan kannata tuulivoimalaa kenenkään talon tai mökin naapuriin. Suomessa on varmasti vielä sellaisia paikkoja, joissa ei asutusta ole lähellä. Sinne voitte tuulivoimalanne pystyttää. Saadaan saasteetonta sähköä.

Ei kuitenkaan kannata heittää kirvestä kaivoon, vaan ryhtyä rohkeasti taistoon Kimpilamminkankaan tuulipuistoa vastaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Osallistutaan tiedostustilaisuuksiin ja kerrotaan mielipiteemme. Kirjoitetaan nimemme adresseihin, joilla tuulipuistoa vastustetaan. Mitä enemmän nimiä, sitä helpommin saadaan hanke kaatumaan.

Hautakylä ja Kolunkylä ovat luonnonkaunista seutua, jota ei tuulipuistolla saa tuhota. Olisi todella surullista joutua jättämään kotinsa tai mökkinsä sen takia, että seutu tulisi asuinkelvottomaksi tuulipuiston takia. Kukaan meistä kylien asukkaista ei sitä halua. Jonkun saksalaisen energiayhtiön intressit ovat erit. Heitä eivät meidän haja-asutusalueemme olot kiinnosta.

Eija Kassinen mökkiläinen (ainakin vielä)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.