Hevostallista autotalli

Arto Mantela löysi Ollinkankaan vanhasta hevostallista ison, tuhannen neliön hallin, jossa pitävät nyt majaa Mantelan liikenteen Kortesjärven-bussit ja -taksit.

Julkaistu:

Aihe:

ENTISESTÄ hevostallista tuli autotalli Kortesjärven Ollinkankaalla, kun linja-auto- ja taksifirma Mantelan liikenne osti tyhjillään olleen kiinteistön ja siirsi sinne Kortesjärven-kalustonsa.

Hankkijaa vastapäätä sijaitsevassa kiinteistössä on alun perin valmistettu lämpöhaalareita ja auton istuinsuojia. Sen jälkeen siellä piti hevosia muun muassa Paavon perunan Paavo Perämäki. Hevoset lähtivät kuitenkin pari vuotta sitten.

Ennen kuin Mantelan autot siirrettiin tuhatneliöiseen halliin, kaksi miestä pesi sen seiniä hevosten jätöksistä painepesureilla 20 tuntia.

–Ei siitä sairaalaa tullut, mutta tosi hyvä kuitenkin, toimitusjohtaja Arto Mantela naurahtaa.

Varikko tarvittiin Kortesjärvelle, koska firma kyyditsee nykyisin joka päivä ison määrän oppilaita koulukeskukseen Kauhavalle. Siihen käytetään kolmea isoa linja-autoa ja yhtä minibussia. Niitä ja muita Kortesjärvellä tarvittavia autoja on taloudellisempaa ja luontoystävällisempää säilyttää Kortesjärvellä kuin Kauhavan Riihimäen teollisuusalueella, jossa Mantelalla on myös kaksi tallia.

–Tämä on hyvällä, keskeisellä paikalla teollisuusalueella, jossa liikenne ei häiritse muita, Mantela kiteyttää.

Mainos

Yrityksen entinen Kortesjärven-päämaja hänen entisen kotitalonsa yhteydessä Purmojärvellä on ollut vähällä käytöllä.

–Sen pihaa on käytetty pääasiassa pikkubussien varikkona ja pesupaikkana, sillä tallit ovat siellä niin pienet, etteivät isot linja-autot sovi sinne.

MANTELAT liikennöivät nykyään eniten kanta-Kauhavalla, mutta toimintaa on myös Kortesjärvellä, missä yritys perustettiin, sekä Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla.

He ajavat pääasiassa koululaiskuljetuksia, ja sen lisäksi on tilausliikennettä. Autoja on kaikkiaan yli 40, ja vakituisia työntekijöitä 28.

Koululaisliikenne ja tilausajot ovat nykyisin Mantelan linjavaunu -nimen alla, ja taksit ja linjaliikenne Mantelan liikenne -nimellä. Ensimmäisen Mantela omistaa vaimonsa kanssa kaksistaan, ja jälkimmäisessä omistajana on mukana myös heidän poikansa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.