Kauhavan kaupunki aloittaa yt-neuvottelut

KAUHAVAN kaupunki on aloittaa kuun lopussa yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat kaupungin koko henkilöstöä, mutta niiden ei kuitenkaan odoteta johtavan lomautuksiin.

Kaupungin kuluvan vuoden tulos näyttäisi viime viikolla käsitellyn, alustavan tuloslaskelman mukaan olevan jopa 8,6 miljoonaa euroa tappiolla. Siihen ovat vaikuttaneet etenkin perusturvan menojen kasvu, tuloverojen määrän kutistuminen ja Alahärmän ja Kortesjärven koulujen tasearvojen alaskirjaukset. Laskelma tarkentuu vielä, mutta se tarkoittaa joka tapauksessa merkittäviä leikkauksia menoihin.

Kaupungin mukaan taloudellinen tilanne edellyttää kaikkien keinojen selvittämistä talouden tasapainottamiseksi. Henkilöstömenot muodostavat yli puolet kaupungin omista menoista, joten myös niitä on tarkasteltava.

Neuvottelut koskevat kaupungin koko henkilöstöä eli noin 700 työntekijää. Kaupunki ei suunnittele yleistä henkilöstön lomautusta, mutta kaupunginhallituksen talousarviovalmistelun yhteydessä tekemän linjauksen mukaan vuonna 2020 tullaan tekemään ”vakanssien ja henkilöstörakenteen kriittinen tarkastelu”.

Kuntien yhteistoimintalain mukaan kunnan talousarvion valmistelun yhteydessä on käytävä yhteistoimintaneuvottelut, jos talousarvioehdotuksessa edellytetään toimenpiteitä, joiden toteuttamien saattaa aiheuttaa esimerkiksi irtisanomisia, osa-aikaistamisia tai muita merkittäviä heikennyksiä palvelusuhteen ehtoihin.

Yhteistoimintaneuvottelut on käytävä ennen kuin kaupunginhallitus antaa lopullisen talousarvioehdotuksensa valtuustolle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.