Valoviikko näkyy myös Kortesjärvellä

Ylihärmäläislähtöinen Anne Roininen on aiemmin toteuttanut esimerkiksi tämän Leppävaaran valoteoksen vuonna 2017. Kuva: Jussi Hellsten

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVA-VIIKON, 28. lokakuuta–3. marraskuuta, teemana on tänä vuonna valo. Valoviikon aikana eri puolilla 10-vuotiasta kaupunkia valaistaan julkisia paikkoja, ja suurimpien liikenneväylien varteen rakentuu valoinstallaatioita.

Valotaidetta toteuttamaan on kutsuttu kolme taiteilijaa: Anne Roiniselta nähdään kaksi valoinstallaatiota valtatie 19:n varrella, Hessu Laaksonen valaisee suuret kasvihuoneet Road Housea vastapäätä ja Tomi Annala vastaa Ämpin sillan valaisemisesta.

Noiden aiemmin julkistettujen kohteiden lisäksi valotaidetta nähdään viikon aikana myös Kortesjärvellä, kun palvelutoimiston ympäristössä sytytetään valot yllätyskohteeseen.

Mainos

ANNE ROININEN on ylihärmäläislähtöinen kuvataiteilija, joka tunnetaan parhaiten valoteoksistaan, joissa hän muuttaa kerrostaloja yhdessä asukkaiden kanssa valoinstallaatioiksi. Niissä kotien ikkunoista loistavat värit, joskus myös kuvat ja videot.

Hessu Laaksonen on valo- ja äänisuunnittelija Seinäjoelta. Hän on suunnitellut konserttien, festivaalien ja yritystapahtumien valaistuksia, toiminut teatterin valo- ja äänisuunnittelijana sekä suunnitellut julkisivu- ja liiketilavalaistuksia.

Tomi Annala Lapualta on tehnyt monenlaista esitystekniikkaan liittyvää vuodesta 2010 lähtien. Tiedotteessa kerrotaan, että häntä on aina kiinnostanut eniten valo ja valon vaikutus tilaan ja tunnelmaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.