Liian paksu perhoseksi veti tuvan täyteen

Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti ja pääosanäyttelijät Tuomo Autio ja Annukka Lamminpää olivat ensi-illan jälkeen onnellisia mutta väsyneitä.

Julkaistu:

Aihe:

YLIKYLÄN nuorisoseuran lavalla sai lauantaina ensi-iltansa Liian paksu perhoseksi.

Eija-Irmeli Lahden Ylikylään sovittamassa tekstissä henkisen perheväkivallan murjoma Erni (Tuomo Autio) ja monet tragediat kestänyt Kaisu (Annukka Lamminpää) löytävät toisensa. Lamminpää veti miestään henkisesti ja fyysisesti voimakkaamman naisen roolin suurella sydämellä, ja katsojat nauroivat ja itkivät hänen kanssaan.

Muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Seija Autio, Jaakko Niemistö, Mervi Mäki, Outi Riihimäki ja Päivi Niemistö.

LAHTI, Lamminpää ja Autio olivat ensi-illan jälkeen onnellisia mutta väsyneitä. Ensi-illassa tupa oli jota kuinkin täynnä.

–Kaikkensa antanut, Lamminpää eli Kaisu luonnehti.

Harjoitustahti oli ollut kova, ja vastoinkäymisiä oli riittänyt, mutta lopulta maaliin päästiin. Ohjaaja Lahti kertoi, että kuten usein aiemminkin, näytelmä saatiin kuin ihmeen kaupalla esityskuntoon vasta viimeisen viikon aikana. Paras kiitos työstä onkin yleisö.

–Mulla on elämässä sellainen motto kuin ”per aspera ad astra”, eli vaikeuksien kautta tähtien tasalle. Se tässä toteutui, hän huokasi. –Meillä on ollut aika rankka syksy monista eri syistä: on ollut vaikeuksia, surua ja erilaisia esteitä, kuten esimerkiksi Tuomolla maanviljely on vaatinut hirvittävän veron. Mutta toisaalta olen sitä mieltä, että jos se tulisi helpolla, ei se tuntuisi niin hyvältä kuin nyt tuntuu.

Ohjaaja kertoi myös terveiset nykyisin 91-vuotiaalta kirjailija Sisko Istanmäeltä, joka ei päässyt paikalle ensi-iltaan.

–Hän on tehnyt loistavan tekstin, jota oli lopulta aika helppo dramatisoida, Lahti sanoi yleisölle esityksen jälkeen. –Hän sanoi mulle puhelimessa, että hänen laskujensa mukaan sitä on aiemmin esitetty 70 kertaa, eikä hän lakkaa ihmettelemästä, miten se aina vain kiinnostaa. Vastasin hänelle, että en kyllä ihmettele yhtään: hän on kirjoittanut tekstin, joka ensinnäkin sopii näyttelijöiden suuhun — varsinkin jos on murteen taitajia niin kuin tänään oli — ja joka toisekseen kertoo asioista, jotka koskettavat meitä kaikkia.

SEURAAVA näytös on perjantaina, ja näytökset jatkuvat viikonloppuisin marraskuun loppupuolelle asti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.