Yksityistieavustushakemuksia toivotaan lisää ELY-keskukseen

Julkaistu:

Aihe:

ELY-keskus voi myöntää avustusta lähinnä siltojen parantamiseen, se on tärkeysjärjestyksessä ylimpänä ja siihen myönnetään avustusta noin 75 % kustannuksista. Lisäksi voidaan rahoittaa esimerkiksi liikenneturvallisuutta parantavia hankkeita ja tiestön perusparantamishankkeita. Näitä molempia tuetaan 50 %:lla. Vuosittain Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on jakanut yksityistieavustuksia alueellaan noin miljoona euroa. Avustettavan hankkeen kustannusarvion pitäisi olla minimissään 10 000 euroa. 

–Yksityistielaki on muuttunut tänä vuonna ja kriteerit avustuksen saamiseen ovat löystyneet. Nyt tarvitsee oikeastaan olla vain tiekunta perustettuna, jotta avustusta voi hakea, rohkaisee liikenneturvallisuussuunnittelija Mikael Björses Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

–Olen huomannut myös sen, että sellaisista kunnista on tullut useita avustushakemuksia viimeisten vuosien aikana, joissa kunta auttaa tiekuntaa hakemuksen teossa, mutta ei hakeminen vaikeaa ole, toteaa Björses. 

Yksityistieavustuksista, avustuskelpoisuudesta ja muusta asiaan liittyvästä löydät tietoa ELY-keskuksen nettisivuilta. (www.ely-keskus.fi ->liikenne-> yksityistiet). Sivustolta löytyy myös lomakkeet ja yhteystiedot, joista voi kysyä lisätietoa. 

–Kannattaa nyt laittaa avustushakemus tulemaan, sillä avustuksiin käytettävä rahoitus jaetaan valtakunnallisesti jälleen alkuvuodesta ELY-keskuksille, huomauttaa Björses. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.