“Työ seurakunnassa tuntuu omalta ja tärkeältä”

Aiheeseen liittyvä askartelu on tärkeä osa päiväkerhoa. Hannele Porthen kiinnittää seinälle kerholaisten luomiskertomuksen pohjalta kokoamaa kollaasia, jonka tekemistä jatketaan myöhemmin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Tulin työhön avoimella mielellä, ja pidän työstä paljon. Seurakunnan työ on sellaista, mitä haluan tehdä: on mahdollisuus kertoa lapsille rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksesta.

Porthen valmistui vuonna 2011 lastenohjaajaksi ja on työskennellyt viime vuosina varhaiskasvatuksen yksiköissä ympäri Järviseutua sekä Lappajärven seurakunnan lapsityön ohjaajan sijaisena. –Minulla on ison perheen äitinä ja eri päiväkodeissa työskennelleenä vankka kokemus lastenhoidosta ja hyvä käsitys lapsista. Nyt, kun on lastenlapsiakin, on pysyttävä myös ajan hermolla, Porthen naurahtaa.

Hän pitää kristillisen kasvatuksen antamista ensisijaisesti vanhempien tehtävänä, mutta seurakunta on siinä mukana. –Yhteistyö kotien kanssa on tärkeää.

Hannele Porthen on iloinen siitä, että on saanut vapaat kädet suunnitella toimintaa ja sisältöjä oman mielensä mukaan. Suurempia muutoksia toimintaan ei ole tiedossa.

VIIME keväänä seurakunnan päiväkerhoryhmiä oli vielä kolme. Nyt niitä on kaksi. Kerholaisia on 18. Tässä Porthenin mukaan näkyy ikäluokkien pieneneminen, äitien lisääntynyt työssäolo sekä se, että kaikki perheet eivät välttämättä kuulu kirkkoon.

Avoin kerho kuitenkin pitää pintansa: siellä on kävijöitä runsaasti. –Siellä kohtaavat äidit, mummot ja perhepäivähoitajat, kaikki ovat tervetulleita. Isiä ja pappoja en ole täällä vielä tavannut. Kerhossa saa keskustella ja olla yhdessä. Itsekin kävin siellä aikoinaan lasten kanssa, kun Itäkylässä oli vielä avoin kerho. Vaikka välillä tuntui työläältä lähteä, siellä näki toisia aikuisia, sai puhella heidän kanssaan, lapset leikkivät ja saivat uusia kavereita. Kotona voi olla yksinäistäkin.

Mainos

Porthenin työkenttään kuuluu myös perhekirkkojen järjestäminen ja muiden perheiden yhteisten tilaisuuksien järjestäminen. 23. lokakuuta on ohjelmassa kynttiläillallinen, jota on toivottu avoimeksi myös muille kuin pariskunnille.

–Perhekasvatukseen liittyvä tapahtuma on mietinnässä.

Hän aikoo jalkautua myös Metsätarhan päiväkotiin, kunhan päiväkoti pääsee alkuun Toimelassa.

LAPSET ovat aina iloisia ja energisiä, mutta Porthen huomioi, että nykyisin lapset ovat usein levottomampia kuin aiemmin. Tekemistä pitäisi olla ihan koko ajan. –On oma haasteensa saada lapset pysymään paikoillaan muutaman minuutin ajan, mutta välillä he kuuntelevat hyvin. Tuli hyvä mieli, kun yksi lapsista lauloi eteisessä lähtiessään Jumalan kämmenellä. Jotain jäi mieleen siitä kerhosta.

–Kerho on luonteva tapa tutustua seurakuntaan, Raamattuun ja kristinuskon perusasioihin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.