LaVelle pronssia kiekosta ja kaksi pistesijaa Lahden Youth Athletics Gamesista

Petra Väkeväinen juoksi ensin aitojen alkuerissä ennätyksensä ja sitten paransi ennätystään vielä finaalissa. Kuvat: Juho-Joel Mäenpää

Julkaistu:

Aihe:

VIIME viikonloppuna oli Lahdessa Youth Athletics Games -kisat. Lappajärven Veikkojen kolmen osallistujan saavutuksena oli yksi mitali- ja kaksi pistesijaa.

Juho-Joel Mäenpää kisasi vuotta nuorempana M17 kiekossa pronssimitalin arvoisesti, heittäen ennätyksensä 42,82.

Petra Väkeväinen juoksi sunnuntaina kuudenneksi T15-sarjan 80 metrin pika-aitojen finaalissa uudella ennätyksellään 12.21. Väkeväinen juoksi lauantaina myös 100 metrin pikamatkalla ja hyppäsi T15 kolmiloikassa.

Mainos

Sunnuntaina seivästä taivutti vuotta nuorempana T14-sarjassa Janna-Juulia Mäenpää. Tuloksena oli uusi oma ennätys ja LaVen ennätys, vaikka stadionin tuuli meinasikin moneen kertaan sotkea seivästyttöjen askelmerkit. Mäenpään tulos 285 riitti viidenteen sijaan.

Lahden osallistujatavoite oli noin 2 500 urheilijaa, joten tapahtuma on Suomen mittakaavassa yksi kesän suurimpia lasten ja nuorten yleisurheilutapahtumia.