Sähköinen valtakirja helpottaa apteekkiasiointia toisen puolesta

Suomalaiset voivat nyt antaa sähköisen valtakirjan, jolla valtuutetaan toinen henkilö asioimaan puolestaan apteekeissa.

Julkaistu:

Aihe:

Suomalaiset voivat nyt antaa sähköisen valtakirjan, jolla valtuutetaan toinen henkilö asioimaan puolestaan apteekeissa. Apteekkiasiointi-valtuus annetaan Suomi.fi-verkkopalvelussa ja sillä voi esimerkiksi noutaa reseptilääkkeet tai uusia sähköisen reseptin toisen henkilön puolesta. Valtuus on voimassa kaikissa Suomen apteekeissa.

Sähköisen valtuuden saanut ei enää tarvitse apteekkiin mukaansa potilaan dokumentteja, kuten Kela-korttia tai potilasohjetta vaan valtuuden saaneen henkilöllisyys tarkistetaan apteekissa passista, henkilökortista tai ajokortista, (Kela-kortti ei käy henkilöllisyyden osoittamiseen). Valtuutetun henkilön tulee myös tietenkin kertoa apteekissa, kenen puolesta on asioimassa.

Apteekissa pystytään samalla tarkastamaan myös vanhempien oikeus asioida lastensa puolesta Väestörekisterin tietojen perusteella.

Apteekeissa sähköinen valtuutus ei korvaa nykyisiä toimintamalleja, vaan tulee niiden rinnalle uutena vaihtoehtona.

Miten annan valtuuden?

  1. Mene osoitteeseen https://suomi.fi
  2. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.
  3. Siirry valikosta kohtaan ”Valtuudet”
  4. Seuraa palvelun ohjeita. Valitse Valtuusasiat-listalta “Apteekkiasiointi”.

Lisätietoja kansalaisille:

Ohjeita Suomi.fi-valtuuksien käytöstä saat lähimmästä apteekista, Väestörekisterikeskuksesta tai Kansalaisneuvonnasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.