Onko Ruurikkala mysteeri? Nyt siellä voi käydä kahvilla

Karoliina Keskinen vastaa Ruurikkalan kesäkahvilasta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

RUURIKKALAN kesäkahvila avasi ovensa helatorstaina.

–Olen tosi innostunut mutta myös väsynyt, kun on ollut niin monenlaista hommaa, kertoi kahvilasta vastaava Karoliina Keskinen avajaispäivänä. –Viime kesä oli tosi hyvä — tänne tuli tosi paljon ihmisiä, ja se ylitti kaikki meidän odotuksemme. Olen kehittänyt tätä aika paljon viime kesän jälkeen, ja nyt odotukset ovat vielä suuremmat.

Ruurikkalan kartanossa toimivan Youth with a Mission -lähetysjärjestön (YWAM) kesäkahvilaa pyöritettiin ensimmäinen kesä pääasiassa lahjoituksilla ja keskustassa lopettaneen Pause-kahvilan välineillä. Tänä vuonna se on sisustettu kauttaaltaan uusiksi.

–Me olemme voittoa tavoittelematon järjestö, mutta koska viime vuosi oli niin hyvä, että voittoakin tuli, käytin sen sisustukseen. Tilasin myös uuden vohveliraudan, sillä vohvelit ovat vähän niin kuin meidän juttu, hän naurahtaa. –Tykkään tosi paljon siitä, kuinka kiva ja idyllinen paikasta tuli.

VAIKKA tarjolla on erikoiskahveja, Keskinen sanoo, ettei kahvila ole ”se pääpointti,” vaan hän haluaa käyttää kahvilaa työkaluna luomaan yhteisöllisyyttä Evijärvellä.

–Meillä on täällä kaikenlaista toimintaa, koska haluan, että ihmiset tulevat tänne ja tutustuvat toisiinsa. Kutsuimme joulun aikaan yksinäisiä vanhuksia tänne syömään ja laulamaan joululauluja, ja juhannusviikolla järjestämme uudelleen lettukestit täällä kahvilassa. Nuorille ja todennäköisesti lapsiperheillekin on tiedossa erilaisia juttuja.

Samalla he yrittävät tehdä YWAM-lähetysjärjestöä tunnetummaksi. Hän kertoo, että sen toimintaan liittyy ennakkoluuloja.

–Pääajatus on se, että saadaan enemmän kyläläisiä tulemaan tänne ja näkemään, mikä paikka tämä oikein on. Aiemmin kyläläisillä ei ehkä ole oikein ollut mitään syytä tulla tänne.

YWAM on maailmanlaajuinen yhteiskristillinen lähetysjärjestö. Keskinen kertoo, että kyseessä on vapaaehtoisjärjestö, jonka perustajatkaan eivät saa työstään palkkaa. Suomessa on kuusi YWAM-keskusta, joista Ruurikkala on yksi. Evijärven-henkilökuntaan kuuluu Keskisen lisäksi kymmenkunta henkeä, joista osa asuu keskuksella.

YWAM Ruurikkala järjestää erilaisia lähetystyöhön ohjaavia kouluja, seminaareja ja leirejä.

–Kouluihin liittyy, että mennään kolmeksi kuukaudeksi lähetystyöhön johonkin tiettyyn maahan. Meidän keskuksesta mennään aina Israeliin.

KESÄKAHVILA on auki torstaista lauantaihin kello 14–19 elokuun loppuun asti.

Nuorisotilat Ruurikkalaan kesäksi

KAROLIINA KESKINEN perustaa kahvilarakennukseen myös nuorisotilat.

–Ne ovat auki torstaisin. Jatkossa tarkoitus on kehittää sitä puolta sillä voitolla, mitä kahvila tuottaa.

Keskisen mielestä Evijärvellä ei ole pitkään aikaan ollut kunnollista nuorisotoimintaa. Hän kertoo, että Ruurikkalan henkilökunta on jo kauan haaveillut siitä, että keskustassa olisi tarjolla jonkinlainen tila nuoria varten. Sopivaa paikkaa ei kuitenkaan ole löytynyt, eikä Ruurikkalassa ole ollut tarpeeksi henkilökuntaakaan nuorisotyössä auttamiseen.

–Itselläni nuoret ovat aina olleet sydämellä, koska oma nuoruuteni oli aika ongelmainen. Halusin auttaa jotenkin, ja aikani pähkäiltyäni päätin, että nyt kun meillä on tämä kahvila, aion koettaa. Meillä on täällä hyvät puitteet pallopeleihin, sup-lautailuun ja muihin harrastuksiin.

Hän kävi yläasteella kertomassa ideastaan ja teki oppilaille kyselyn.

–Ei mulla kovin suurta uskoa ollut siihen, että tänne ketään tulisi. Ajattelin, että saan ehkä 10 vastausta, mutta vastauksia tuli 35, ja ne vaikuttivat innostuneilta.

Keskinen sanoo, ettei nuorisotoiminnan ole tarkoitus olla hengellistä, eikä hän aio ottaa uskonasioita puheeksi nuorten kanssa.

–Nuoret toivoivat vapaata hengailupaikkaa. Sanoin, että voin järjestää monenlaista, mutta toiveiden pitää tulla heiltä. Toki on jonkinlaiset säännöt, mutta he saavat tulla tänne, ja katsotaan, mitä he keksivät.

–Oma agendani on se, että haluan tutustua nuoriin, koska itselläni ei ollut nuorena ketään luotettavaa ihmistä, jolle olisin voinut kertoa ongelmistani — joten kerroin nuorille, että haluan olla sellainen heille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.