Vimpelissä lakitettiin 1800. ylioppilas

Valkolakin sai 14 ylioppilasta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Valkolakin sai 14 ylioppilasta.

Rehtori Marko Timo kertoi vuosikatsauksessaan, että ensi lukuvuonna yhteistyö korkeakoulujen kanssa lisääntyy. Lukiolaisille tarjotaan kurkistuskursseja Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston antamiin mahdollisuuksiin. Pilottihankkeella uskotaan alanvalinnan helpottuvan ja välivuosien vähenevän.

Muunkinlaisia uusia ideoita ja asioita on tuotu koulutyöhön hankkeiden avulla, esimerkiksi liikkuvaan opiskeluun, kansainvälistymiseen ja Järviseudun alueen lukioiden yhteiseen vedentutkimushankkeeseen liittyen.

Vimpelin lukio on halunnut jo nyt viedä käytännössä eteenpäin ajatusta maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta olemalla mukana valtakunnallisessa pilottihankkeessa, jossa Järviseudun lukiot ostavat opiskelijoilta käytettyjä oppikirjoja, joita voi sitten alueen kirjastojen kautta lainata ensi syksystä alkaen. Lisäksi lukio avustaa aloittavia opiskelijoita tietokoneiden hankinnassa.

Riemuylioppilaiden tervehdyksen toi Maija-Liisa Spangar. Hän muistutti uusia ylioppilaita, että vaikka moni asia oli toisin heidän saadessaan valkolakkinsa, kumpikin ikäluokka oli lakit saadessaan samassa tilanteessa, kaksijakoisin mielin: pelottaa ja jännittää, muttei malta odottaa, että pääsisi maailmalle.

–Kyllä elämä kantaa, kun itse vähän avittaa, hän totesi.

Ylioppilaiden puheenvuorossa Taru Timo ja Oona Ylinen muistelivat lukiotaivaltaan.  He kiittivät kouluyhteisön tukea opiskelussa.

–Erityisesti toisena vuonna koulumme välittämisen kulttuuri oli isossa osassa opiskeluarkeamme, totesi Timo.

–Haluamme kiittää, että olemme saaneet kasvaa ja oppia uutta näin hienossa kouluyhteisössä. Luokkamme on ollut koko lukion ajan pieni mutta pippurinen, ja pitää yhtä myös koulun ulkopuolella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.