Sivuluisurockin miehet toivovat, että taloa ei tarvitse festarin jälkeen myydä

Jussi Tuomaala ja Ville Nieminen suunnittelevat festariaan päivätöidensä sekä pubinsa pyörittämisen ohessa.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN oma musiikkifestari Sivuluisurock on 31. elokuuta. Järjestelyt ovat talven palaveeraamisen jälkeen edenneet siihen pisteeseen, että Pub Sivuluisun Ville Nieminen ja Jussi Tuomaala ovat alkaneet hankkia esimerkiksi henkilökuntaa, järjestysmiehiä ja vessoja.

Nieminen ja Tuomaala suunnittelevat festariaan päivätöidensä sekä harrastuspohjalta pyörittämänsä pubin ohessa. H-hetken lähestyessä tahtikin kiihtyy.

–Meidän molempien kesälomat on elokuun lopussa, jotta tapahtuma saadaan järjestettyä, Tuomaala sanoo.

Tuottaja Jaakko Erkinheimon kokemus muista samankokoisista sekä isommista musiikkituotannoista, kuten Provinssista, on ollut korvaamaton apu.

–Kahdestaan ei kyllä olisi voitu onnistua. Jäisi asioita niin paljon huomaamatta budjetista, Tuomaala sanoo.

SIVULUISUROCKIN pääesiintyjä on Kotiteollisuus, ja illan aikana soittavat lisäksi Kake Randelin, Aarne Tenkanen ja Tempuntekijät sekä paikallisia bändejä. Nieminen ja Tuomaala paljastavat, että artistikiinnityksiä ”saattaa tulla vielä muutama lisää.”

Musiikkia kuullaan kahdelta lavalta, joista toinen on pyhitetty paikallisille esiintyjille. Päälava rakentuu Suomelan pihan notkoon.

Odotuksenne tapahtuman suhteen?

–Ettei tarvitse taloa myydä, Nieminen sanoo. –Sen ei tarvitse tuottaa, mutta plus miinus nolla.

Se tarkoittaisi budjetin mukaan toista tuhatta ihmistä, jotka myös nauttisivat jotakin illan aikana.

–Se todennäköisesti takaisi myös jatkumoa tapahtumalle, Tuomaala lisää. –Jos viivan alle tulee negatiivista merkintää, ei varmaan tarvitse jatkaa enää tätä lystiä. Meillä on taka-ajatuksena se, että Kortesjärvellä olisi jotain elämää, eikä me yritetä tienata tällä.

Tapahtumaa tukee joukko paikallisia yrityksiä. Pääyhteistyökumppanina on Avain Säästöpankki. Nieminen ja Tuomaala taas tukevat tapahtuman kautta paikallista naisten jalkapalloseuraa, jotka tulevat siivoamaan aluetta.

TUOMAALAN mielestä Sivuluisurock ei ole hullu idea.

–Jos katsoo meitä, se voi olla meidän ideoiden parhaimmasta päästä, Tuomaala sanoo. –Me pallotellaan paljonkin ideoita: toinen ehdottaa jotain, ja toinen on yleensä heti mukana.

–Tämä baarikin oli vain yksi ilmoille heitetty ajatus, ja kohta se olikin pystyssä, Nieminen komppaa.

Juuri vuoden ikään ehtinyt Pub Sivuluisu on päässyt tavoitteeseensa: se pyörii omillaan.

–Ja nyt me ollaan ostettu tämä koko kiinteistö, ja sitä kehitetään jollakin tapaa, Nieminen sanoo.

PÄÄESIINTYJÄ Kotiteollisuuden nokkamies Jouni Hynynen kertoo, että Sivuluisurock kuulostaa esiintyjälistan ja sijainnin perusteella ”perus kyläjuhlilta.”

–Niissä on yleensä hyvä meininki. Sekä Kake (Randelin) että Aarne (Tenkanen) ovat tuttuja ukkoja, joten pärjätään kimpassa varmasti. Rumpalimme Jari Sinkkosen lämpimimpiä muistikuvia lapsuudesta on se, kun hän sai Kake Randelinilta nimmarin joskus 80-luvulla. Vaikka ei edes pyytänyt.

90-luvulta asti toiminut Kotiteollisuus soittaa nykyään 50–90 keikkaa vuodessa. Kauhavasta Hynysellä on ”sekava” mielikuva.

–Eikös se ole jossain Pohjanmaalla? hän heittää.

Yhtye lupaa kuitenkin tarjota kauhavalaisyleisölle hikisen ja kovaäänisen kokemuksen, jota ei ole suunnattu perheen pienimmille.

Kotiteollisuudella on kokemusta myös pienistä musiikkitapahtumista.

–Kaustisilla oli aikoinaan niin pieni lava, että vaikka olimme silloin vielä trio, liikkumavaraa lavalla ei ollut oikeasti kuin sen verran, että sain välillä polkaistua vasemmalla jalalla kitaraan lisää säröä. Takahuoneessa oli tilaa vielä vähemmän, istuimme oluttankkien päällä ja portailla keikkaa odotellessa. Tästä on pirusti aikaa, mutta se on jäänyt mieleen. Nykyisinhän Konsta on paljon isompi paikka, lava ja takahuone ovat tämän maan eliittiä, mutta tämä oli ennen remonttia.

KOTITEOLLISUUDEN miehet avasivat viime vuonna kotikaupunkiinsa Lappeenrantaan Hullu ukko -nimisen ravintolan. Siellä vedetään pari kertaa kuussa sunnuntaisin bingoa ja tietovisaa, ja perjantaisin tai lauantaisin on välillä live-musiikkia.

–Hommat tuntuvat luistavan. Ehkä viikoille pitäisi saada lisää vipinää, esiintyjiä lisää ja muuta
toimintaa, mutta toisaalta kyseessä on paikka, jossa saa tintata viikolla rauhassa viinaa.

Hynynen lähettää terveisensä Pub Sivuluisun omistajille.

–Ei muuta, kun kohti konkurssia ja sen yli! Ja kannattaa varata riittävästi valkoviiniä baarille, kun me saavumme paikalle. Minä en mitään oluenlitkua juo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.