Draamaopastus vie entisajan puukkoseppien maailmaan

Aulikko Jokinen eläytyy Liisa Lammin rooliin. Kuva: Maaria Koivula-Talkkari

Julkaistu:

Aihe:

Puukkofestivaaleilla on tänä vuonna mahdollista hypätä 1800-luvun lopun Kauhavalle teollisen puukonteon alkuvuosiin. Keisarin puukkoseppinäkin tunnettujen kauhavalaisten puukkoseppien Iisakki Järvenpään ja Juho Lammin vaimot Liisa Järvenpää ja Liisa Lammi toimivat draamaopastuksen roolihahmojen esikuvina. Kierros alkaa Iisakki Järvenpään kotitalolta ja huipentuu Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseolle maailman suurimman kauhavalaisen puukon luo.

Draamaopastus perustuu Reeta Annalan laatimaan alkuperäiskäsikirjoitukseen “Puukkosepän luona” ja draamaoppaina nähdään Aulikki Jokinen, Sinikka Koskinen ja Hilkka Palomäki. Draamaopastukset on valmistettu osana Järvilakeuden kansalaisopiston Historiasta elämyksiä -kurssia ja yhteistyössä ovat myös Kauhavan museo- ja kulttuuripalvelut.
Esitysajat:
(lähtö Iisakki Järvenpään kotitalon pihasta vastapäätä Kauhavan kirjastoa):
Perjantaina 14.6. klo 11, 13, ja 14 (draamaoppaina “Liisa Järvenpää ja Liisa Lammi”)
Lauantaina 15.6. klo 11, 13, 14, ja 15 (draamaoppaana “Liisa Järvenpää”)

Kierroksille on vapaa pääsy.

 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.