Kaksineuvoisen yt-neuvottelut odotettua kevyemmät

Julkaistu:

Aihe:

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen yt-neuvottelut jäävät aiemmin ilmoitettua pienemmiksi. Aiemman 32 henkilötyövuoden sijaan tehdään noin 16–17 henkilötyövuotta vastaava vähennys.

Vuoden 2019 talousarvioon sisällytettiin palveluseteli- ja ostopalvelukustannusten noin miljoonan euron leikkaamisen lisäksi noin 32 henkilötyövuoden vähentämistä edellyttävät 1,2 miljoonan euron säästöt.

Maaliskuun lopun tilanteen perusteella näyttää siltä, että ikäihmisten palveluseteli- ja ostokustannusten kehitys on toistaiseksi ollut talousarvion mukaista, mutta tilanne elää koko ajan ja koko vuotta koskevat ennusteet ovat vielä epävarmoja. Yhteistoimintaneuvottelujen kuluessa kävi selväksi, että toimintoja vaarantamatta ei yli 30 henkilötyövuoden vähentäminen ole mahdollista.

Kuitenkin päätetyt toimenpiteet tulevat vähentämään vuoden 2019 kustannuksia noin 580 tuhatta euroa, joka vastaa noin 16–17 henkilötyövuoden vähennystä. Lisäksi vielä neuvottelujen kohteena olevat toimenpiteet tulisivat onnistuessaan vaikuttamaan vuoden 2019 kustannuksiin noin 90 tuhatta euroa. 

Henkilöstökustannusten säästöihin vaikuttaa merkittävästi ikäihmisten palvelujen hoitajamitoituksen muutoksesta käyty valtakunnallinen keskustelu. Talousarviota tehtäessä yhtenä säästökohteena arvioitiin voitavan käyttää hoitajamitoituksen laskua 0,6 hoitajasta 0,5 hoitajaan, jota ei voida nykytilanteessa toteuttaa. Päinvastoin jo kuluvan vuoden talousarvion toteutumaan saattaa vaikuttaa varsin todennäköinen hoitajamitoituksen muutos, joka tultaneen kirjaamaan lakiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.