Musiikin herättämät tunteet siirtyivät paperille

Paula Juoperi ihaili Vimpelin parhaiksi valittuja kilpailutöitä. Takarivissä Jesse Pajuoja, Joona Rannanpää ja Sanni Mustapuro, edessä Salomo Rantalahti, Berit Kaunisto, Iisa Mässbacka, Emilia Santala, Sofia Meriläinen ja Aleksi Lehtorinne.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

OSUUSTOIMINNALLISTEN pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu. Siihen osallistuu vuosittain jopa 800 000 piirtäjää. Suomen noin 20 000 osallistujan joukossa on ollut vuosittain keskimäärin kolmisen sataa vimpeliläistä lasta. Nyt heitä oli jonkin verran vähemmän, totesi kilpailua Vimpelin Osuuspankin puolesta organisoiva Paula Juoperi. Lasten teoksista paikallinen esiraati, Sirpa Kataja ja Rauni Kangasniemi, valitsivat jatkoon menijät. Sarjojen parhaat työt on lähetetty Helsinkiin, jossa esiraati on tehnyt omat valintansa ja kansallinen raati valitsee sarjojen voittajat 13. toukokuuta.

Tänä vuonna kilpailun teema oli Musiikki herättää tunteita.

–Sarjojen aiheet olivat haastavia, kun mietin, mistä itse lähtisin piirtämään, totesi Juoperi.

6-8 -vuotiaiden aiheena oli äänien tekeminen ja kokeminen. Parhaiksi sarjassa valittiin Berit Kauniston Discotytöt, Emilia Santalan Tyttö metsässä ja Iisa Mässbackan Bongorumpu. 9-10 -vuotiaiden tehtävänanto koski musiikkia jokapäiväisessä elämässä. Tuomariston suosikit olivat Salomo Rantalahden Laulan metsässä, Sofia Meriläisen Musiikkimaailma ja Aleksi Lehtorinteen Automusiikkia. 11-13-vuotiaiden sarjassa piirrettiin äänistä ja mielialasta. Sanni Mustapuron gramofoniaiheinen työ sai nimen Fantasiamusiikki, Jesse Pajuoja piirsi Kitarataivaan ja Joona Rannanpään nimettömässä teoksessa rummun rytmit valtaavat koko talon.

SOFIA Meriläinen kertoi musiikin kuuluvan lähes jokaiseen päiväänsä.

–Tykkään monenlaisesta musiikista. En soita mitään soitinta, mutta haluaisin ehkä soittaa pianoa. Laulan joskus, kun olen hyvällä tuulella, tai joku laulu jää soimaan mieleen.

Piirtäminen kuuluu koripallon ohella Meriläisen harrastuksiin.

–Teen paljon puuväreillä ja piirrän eniten ihmisiä. Keskityn piirtämiseen, siitä tulee hyvä olo.

Myös musiikkiaiheista piirrosta tehdessä Meriläisellä oli mukava fiilis.

VÄHENTYNEET kuvataiteen oppitunnit aiheuttavat haastetta yhteiskoululaisten osallistumiselle kuvataidekisaan.

–Ensi vuonna yritän muistuttaa lapsia ja nuoria siitä, että kilpailuun voi osallistua useammallakin työllä, eikä työn tekemistä ole rajattu koulutunteihin, vaan taidetta voi tehdä myös vapaa-ajalla. Piirustuspaperin kotona tehtävää työtä varten voi pyytää koulusta tai hakea täältä pankilta, kertoi Juoperi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.