Pyhälahdentien talvihoitoluokitus nousi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kunta kirjelmöi asiasta elylle jo vuosi sitten, minkä jälkeen tiellä tehtiin urasyvyysmittauksia ja kunta teki omana työnä liikennemittauksen, jossa laskettiin myös raskaan kaluston osuus.

–Olettaisin, että tien kunnosta oltu tiepiiriin aktiivisesti yhteydessä, samoin kunnossapidosta vastaavaan tahoon. Asia oli esillä syksyllä ely-keskuksen kuntakierroksellakin. Uskoakseni kaikki nämä tekijät vaikuttivat hoitoluokituksen nostamiseen, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakso.

Väylä on uudistanut talvihoitoluokkia, ja niiden määrittelyperusteita. Niitä on nostettu koko maassa korkeimpien talvihoitoluokkien osalta. Tulevassa urakassa hoitoluokka tulee olemaan uusien toimintalinjojen mukaisesti Ic, mutta tämä vastaa nykyistä Ib-luokkaa, linjaa Vesa Leino ely-keskuksesta.

Päätös otettiin kunnassa vastaan positiivisena, mutta Laakso peräänkuuluttaa edelleen käyttäjien aktiivisuutta.

–He arvioivat, onko toimittu niin kuin on luvattu. Yhteydenpito tienkäyttäjän linjalle on suuressa arvossa, eihän asia pelkästään paperilla mitään auta.

IB on teoriassa kolmanneksi paras hoitoluokka. Hoitoluokka määrittää, missä kunnossa teiden on oltava talvella ja kuinka nopeasti hoitotoimenpiteet pitää aloittaa. Väylän, entisen Liikenneviraston, määritelmä Ib-luokasta kuuluu: ”Tie hoidetaan melko korkeatasoisesti, mutta pääosin ilman suolaa. Tien pinta on liikennemäärästä ja säästä riippuen osittain paljas, osittain tiellä on polannekaistoja tai tie voi olla kokonaan lumipolanteen peittämä. Tiellä on ongelmallisimpia sääolosuhteita lukuun ottamatta hyvä talvikeli, riittävän turvallinen tienkäyttäjien liikkuessa vallitsevien olosuhteiden mukaisesti. Polanneurat ja -pinta tasataan mahdollisimman tasaiseksi. Liukkaus torjutaan suolalla vain syys- ja kevätliukkailla sekä liikenneturvallisuutta erityisesti vaarantavissa ongelmatilanteissa.”

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.