Askel askeleelta kohti huippua

Vilma Leppäniemi valittiin Vimpelin urheilijaksi vuosimallia 2018. Hän sai stipendin saavuttamastaan SM-hopeasta. Kauden aikana tuli myös pronssi PM-kisoista.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kisakalenteriin on merkitty punaisilla pisteillä kisoja, joissa on tarkoitus olla mukana, alkaen viikolla neljä järjestettävästä S Cupista, jossa otetaan tuntumaa parin viikon jälkeen seuraaviin Iisalmen SM-kisoihin. Huhtikuussa käydään SM-kisa Nummelassa ja toukokuussa PM-kisat.

Leppäniemi nauttii kisoista ja kilpailemisesta.

–Se on se juttu!

Lähipiirissä onkin huomattu Vilman olevan isojen kisojen tyttö.

–Mitä suuremmat kisat, sen parempi kisafiilis ja saa itsestään enemmän irti, Leppäniemi analysoi itse.

Hän voittikin ensimmäisissä alle 18-vuotiaiden PM-kisoissaan kultaa ja sijoittui seuraavina vuosina kolmen parhaan joukkoon.

JUDO on ollut Leppäniemelle tärkeä osa elämää yli 10 vuoden ajan.

–En osaisi olla harrastamatta. Kun oli harjoittelusta taukoa pari viikkoa sairastelun vuoksi, tuntui, että on pakko päästä taas treeneihin!

Lukiossa opiskeleva Leppäniemi hyödyntää harjoittelussaan palloilulinjan opintoja. Kun kori- ja pesäpalloilijat tekevät omia lajiharjoituksiaan, Leppäniemi käy punttisalilla, lenkkeilee tai tekee muun oheisharjoituksen. Lajiharjoittelu tapahtuu Lappajärvellä, jossa häntä valmentaa mustan vyön judoka Matti Mäkelä.

Mainos

–Saman ikäisiä ja kokoisia vastustajia ei lähialueella kauhean montaa ole, mutta naapuriseuroista tulevien kanssa pidetään joskus yhteiset harjoitukset. Onneksi on maajoukkueleirit, siellä saa otettua hyvin randoria ja harjoittelu on monipuolisempaa.

Yksi lajin hyvistä puolista ovatkin uudet ystävät, joita saa tatamin reunalla eri kilpailu- ja leiripaikoilla.

–Ottelussa otetaan tosissaan yhteen, mutta niiden ulkopuolella tsempataan ja ollaan kaikki kavereita, Leppäniemi kuvaa lajin henkeä.

HYVÄLLÄ judokalla on vastustajan luku- ja ennakointitaitoa, monipuolisuutta liikkeissä sekä pysty- että mattojudossa.

–Pitää tietää, mitä tekee.

Koko ajan voi oppia uutta, eikä yksikään vastustaja ole samanlainen. Kilpailijoiden otteita analysoidaankin etukäteen videoilta, jos mahdollista. Itse pitäisi päästä yllättämään vastustaja.

Leppäniemi ei ole asettanut judon suhteen täsmällisiä, suuria pitkän aikavälin tavoitteita. Uusien asioiden oppiminen ja otteluiden voittaminen siivittävät eteenpäin.

–Olisi hieno päästä kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät, hän toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.