Gustafsson valittiin Vimpeliin

Matti Latvala ja Anne Niemi laskivat ääniä kunnanjohtajan vaalissa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Miika Kataja sai vaalissa yhden äänen, Mikko Rantalahti yhdeksän. Varalle valittiin vimpeliläinen Mikko Rantalahti, KTM ja diplomi-insinööri.  

VALTUUSTO hyväksyi vuoden 2019 talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2021 vain yhdellä muutoksella. Pasi Sova (Haloo) ehdotti 10 000 euron lisäystä nuorisotilojen aukioloaikojen laajentamiseen. Sille oli taloussuunnitelmassa 5 000 euron määräraha.

–Meillä on hienot tilat, mutta ne ovat kiinni koululaisten loma-aikoina, jolloin niitä tarvittaisiin, määrärahojen puutteessa.

Rahalla tiloja voidaan pitää auki ympäri vuoden ja järjestää koulupäivien jälkeen siellä kerhotoimintaa myös alakoululaisille, mikä tarjoaa nuorille mahdollisuuden ansaita rahaa kerhoja pitämällä.  Esitystä kannatettiin, ja se hyväksyttiin yksimielisesti.

Vuoden 2019 talousarvion tuloslaskelma osoittaa sen jälkeen 262 728 euron alijäämää, kun poistot ovat 747 972 euroa. Vuosikate on 495 244 euroa ylijäämäinen, kun se vuoden 2018 talousarviossa oli 915 061 ja 2017 tilinpäätöksessä 1 825 452 euroa ylijäämäinen. 

Verotuloja arvioidaan kertyvän ensi vuonna 10 539 000 euroa. Verotulojen arvioidaan palautuvan tilinpäätöksen 2017 tasolle, kun ennusteen mukaan kuluvalta vuodelta on tulossa 8,1 prosentin lasku viime vuoteen. Valtionosuuksia lasketaan kertyvän 7 744 078 euroa, mikä on 0,2 prosenttia vähemmän kuin kuluvan vuoden talousarviossa.

Investointisuunnitelmassa vuosille 2020 – 2021 investointeja toteutetaan noin 1,2 – 0,7 miljoonaa euroa, jolloin uuslainanotto olisi enintään lainanlyhennysten määrä. Suurin yksittäinen investointi liittyy kantatie 68 liikenneturvallisuuden parantamiseen. Kunnan osuus hankkeesta on 250 000 euroa. Lisäksi vuodelle 2020 on suunniteltu 50 000 euroa hankkeen loppuun saattamiseksi. Jätevesipuhdistamon saneeraus on suunniteltu tehtäväksi vuosina 2019 ja 2020; sen kustannusarvio on 300 000 euroa. Muut suuremmat investoinnit liittyvät liikuntapaikkarakentamishankkeisiin, joihin haetaan lähiliikuntapaikkahankerahoitusta. Hankkeita ovat tekojäärata, liikuntahallin saneeraus ja Saarikentän parantaminen.

VALTUUSTO hyväksyi hyvinvointikertomuksen ja elinkeinostrategian. Hyvinvointikertomus on tulossa kunnan nettisivuille kuntalaisten luettavaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.