Toisten kunnioittaminen on tulevaisuuden rakentamista

Seija Kinnunen, Marja-Leena Laakso ja Vesa Alanko-Luopa luovuttivat kunnallisen yrittäjäpalkinnon Marko Kirvesmäelle.
Vimpelin kunnan ja seurakunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa julkistettiin perinteiseen tapaan kunnan yrittäjä- ja kulttuuripalkinnon saajat.

Yrittäjäpalkinto myönnettiin Suomen Telakeskus Oy:n toimitusjohtaja Marko Kirvesmäelle. Kulttuuripalkinnon sai kansallispukuihin perehtynyt, sääksjärveläissyntyinen Kaisu Jaskari, omaa sukua Lassila.

Kirkkoherra Ilkka Lehto muistutti puheenvuorossaan toisten kunnioittamisesta.

–Toisen kunnioittaminen on yhteisön rakentamista, hän totesi ja kertoi hätkähtäneensä, kun uutisissa kerrottiin poliisin joutuvan varautumaan itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin.

Toisten kunnioittaminen on myös erilaisuuden hyväksymistä.

–Tänä vuonna ollaan oltu huolestuneita poikkeuksellisen alhaisesta syntyvyydestä, Lehto totesi.

–Siihen on tietysti monia syitä, kuten naisten huono työmarkkinatilanne. Heikkoudet pitää korjata. Jos käsitellään vain yksilön näkökulmaa, meillä ei ole paljon tulevaisuutta. Meillä on vain yksi tehtävä: kasvattaa seuraava sukupolvi.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Katariina Arpala toi juhlaan nuorten näkemyksen itsenäisyydestä. Hän pohti, onko itsenäisyys tärkeämpää vanhemmille ihmisille kuin nuorille.

–Menneiden sukupolvien tekemä työ hyvinvointivaltion eteen on asia, jota jokainen nuori arvostaa.

Rikas luonto ja kansalaisvapaudet ovat asia, jota nuoret pitävät itsenäisyydessä tärkeimpinä arvoina.

–Tietyssä mielessä on palattu aikaan ennen itsenäisyyttä, jolloin nämä olivat nuorille tärkeitä.

Itsenäisyys on muuttuva käsite, joka on murroksessa, mutta se kuuluu kaikille. Myös Vimpelin kunta on uuden edessä soten ja palvelutuotannon järjestämisen suhteen.

–Onneksi olemme tunnettuja sisukkuudestamme ja yhteisöllisyydestämme, Arpala totesi.

Juhlan musiikista vastasivat trumpettia soittanut Heikki Turpela sekä pianolla säestänyt Arto Turpela sekä Sanni Kangasniemi pianoesityksellään.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.