Intervalliosaston sisäilmaongelmien syy varmentui

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuntoutus- ja intervalliyksikön henkilöstön oireilun vuoksi kiinteistön sisäilmaa tutkittiin keväällä ja kesäkuussa julkistettu tutkimusraportti paljasti, että lääkejakohuoneen alapohjassa oli epäilys vesivahingosta. Lisäksi kahvion ja käytävän eristetiloissa oli mikrobikasvun mahdollistava suhteellinen kosteus. Henkilöstöä tiedotettiin asiasta ja Järviseudun sairaalan tiloihin muuttoa alettiin valmistella välittömästi. Muutto väistötiloihin tapahtui heinäkuun puolessa välissä.

Vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle tehtiin 14. kesäkuuta. Vakuutusyhtiön pyynnöstä tekninen johtaja teki tarjouspyynnön lattioiden purkamisesta. Ennen purkutoimenpiteiden aloittamista vakuutusyhtiö vaati kosteuskartoituksen tekemistä intervalliosaston lattioista, koska se piti jo tehtyä kosteuskartoitusta liian suppeana. Kosteuskartoituksen jälkeen vakuutusyhtiö antoi kielteisen päätöksen korvausasiassa. Vakuutusmeklariliike teki asiasta valituksen kunnan puolesta. Valitusasia on edelleen käsittelyssä. Koska kosteusvaurion aiheuttajaa ja laajuutta ei saatu selville, vakuutusyhtiö ei suostunut aloittamaan purkutyötä.

Tekninen johtaja Ville Karjalainen tilasi lokakuussa valtuustoseminaarin valtuuttamana vakuutusyhtiöiden hyväksymän purku-urakan ja työt aloitettiin kuun lopussa. Purkutöiden yhteydessä löytyi lattian alta putkirikko, joka aiheutti sisäilmaongelmien takana olleen vesivahingon.

–Urakoitsijaan on oltu yhteydessä ja sen edustaja on käynyt toteamassa tilanteen. Vakuutusmeklari selvittää asiaa parhaillaan. Lattian purku ja seinien tuenta tehdään loppuun tämän vuoden aikana. Jatko riippuu vakuutusyhtiöstä, Karjalainen kertoi.

Perusturva hakee lisäaikaa väistötilojen käytölle aluehallintovirastolta tammikuun aikana. Väliaikainen lupa on voimassa helmikuun loppuun saakka.

–Väistötiloista on saatu hyvää palautetta, tiloista saatiin toimivat pienellä kunnostuksella.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.