Säännöllistä viriketoimintaa käynnistetään vapaaehtoisten voimin

Päivi Jussila kertoi suunnittelutilaisuuteen osallistuneille muun muassa muistisairaan kohtaamisesta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hän peräänkuuluttaa vanhuksille mahdollisuutta elämänmakuiseen elämään.

–Ei riitä, että katsoo ulos ikkunasta, vaan tarvitaan viriketoimintaa.

Arkea aletaan elävöittää ympärivuotisen viriketoimintasuunnitelman avulla.

–Vapaaehtoisia on käynytkin, ja heillä on ensiarvoisen suuri rooli toiminnan toteuttamisessa. Vanhusten viikolla kyselyitä tulijoilta on tullut paljon, mutta ne 51 muuta viikkoa… Nyt olisi tarkoitus tehdä toiminnasta säännöllistä, esimerkiksi tammikuussa kävisi joku porukka ja helmikuussa toinen.

11 YKSIKÖSSÄ työskentelevää hoitajaa vieraili Hämeenlinnassa Voutila-keskuksessa tutustumassa hyvin toimivaan viriketoimintaan. Siellä esille nousi vapaaehtoisen oma into toimia, jota hoitaja pyrkii kannustamaan. Koulutus, perehdytys ja koordinointi on tärkeää. Toivottavaa olisi, että vapaaehtoinen tuntee itsensä aina tervetulleeksi, ja toimintaa palkittaisiin jollakin tavalla, vaikka se onkin palkatonta työtä.

Asukkaille toiminta tarjoaa monia positiivisia vaikutuksia, samoin koko työyhteisölle, kertoi Riihimäki vapaaehtoistoimijoille järjestetyssä tilaisuudessa.

–Asukkaiden psyykkinen hyvinvointi paranisi, he saisivat toteuttaa itseään. Päivät ovat samantyyppisiä, olisi hyvä, jos tapahtuisi jotakin erilaista. Päästäisiin tutustumaan puolin ja toisin uusiin ihmisiin.

Myös asukkaiden ääntä tullaan kuulemaan ja heidän toiveitaan otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa.

Päivi Jussila Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksestä kertoi, että tulee auttamaan viriketoiminnan käynnistämistä omalta osaltaan. Hän muistutti, että kaikenlaiselle tekemiselle ja osaamiselle on tarvetta.

–Ihan tavallisen ihmisen taidot ja tiedot, into ja halu auttaa, ne riittävät.

PAIKALLA palaverissa oli parikymmentä kiinnostunutta.

Myös SPR, kaverikoirat, seurakunta ja helluntaiseurakunta ovat lähdössä toimintaan mukaan. Yhteensattumien vuoksi moni kiinnostunut estyi saapumasta paikalle, joten seuraava tapaaminen järjestetään Toimelassa 6. marraskuuta kello 13.30. Silloin sovitaan asioista konkreettisemmalla tasolla. Riihimäki toivoo tulijoiden ilmoittautuvan etukäteen tarjoilujen vuoksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.