Tänään 4.10. vietetään Eläinten päivää

Eläinten päivän päivämääräksi vakiintui 4.10. eläinten suojelupyhimyksen Fransiskus Assisilaisen päivän mukaan. Kuva: Eija Pippola

Julkaistu:

Aihe:

Suomessa vietettiin eläinten päivää ensimmäisen kerran syksyllä vuonna 1909 ja sitä vietetään edelleen joka vuosi 4.10. Ajatuksen kansainvälisen eläinten päivän vietosta toi maahamme eläinsuojelun vahva vaikuttaja Constance Ullner, joka toimi Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn puheenjohtajana vuosina 1916–1926 ja varapuheenjohtajana vuosina 1901–1915.

– Ullner oli kosmopoliitti, joka matkusteli eläinsuojeluasioissa ahkerasti kotimaassa ja ulkomailla. Hän edusti HESYä vuonna 1900 pidetyssä kansainvälisessä eläinsuojelukongressissa Pariisissa ja toi sieltä maahamme tuliaisena tämän teemapäivän. Siitä lähtien eläinten omaa juhlapäivää on vietetty ympäri Suomen ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta, taustoittaa HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen. 

HESY toivoo, että jokainen suomalainen muistaisi tänään eläinystäviämme: niin lemmikkejä, tuotantoeläimiä kuin luonnoneläimiä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.