7.–9.-luokkien opetus säilyy neljässä toimipisteessä Kauhavalla

Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Janne Sankelon (kok), kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ville Virrankosken (kesk) ja kaupunginjohtaja Markku Lumion mukaan Kauhavalla ei olla valmistelemassa 7-9-luokkien opetuksen keskittämistä. Opetusta annetaan jatkossakin neljässä toimipisteessä Alahärmässä, Kauhavalla, Kortesjärvellä ja Ylihärmässä.

Kaupungin johdon mukaan Kauhavan uuden koulukeskuksen valmistumisen yhteydessä 2020 kanta-Kauhavalla tullaan tekemään kouluverkkojärjestelyjä, mutta niillä ei ole vaikutusta muiden kaupunginosien opetukseen. Syksyn aikana päätettävillä Ylihärmän kouluratkaisuilla ei ole myöskään vaikutusta 7-9-luokkien toimipisteiden määrään.

Kauhavan alueen oppilasmäärä on viime vuosina laskenut ja monet koulukiinteistöt ovat osoittautuneet huonokuntoisiksi. Kaupunki on reagoinut monin tavoin tilanteeseen ja remonttiohjelma on edennyt aikataulun mukaan. Kaupungissa 1-6-luokkien opetusta antavien koulujen määrä on myös muutamassa vuodessa puolittunut nykyiseen kymmeneen.

Kauhavan kaupunginosien vetovoima kuitenkin edellyttää 7-9-luokkien opetuksen saatavuuden turvaamista. Sankelon ja Virrankosken mukaan sekä Keskustalla että Kokoomuksella on selkeät päätökset asiasta. Tämän johdosta koulutyötä voidaan jatkaa kaikissa kaupunginosissa levollisissa tunnelmissa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.