7.–9.-luokkien opetus säilyy neljässä toimipisteessä Kauhavalla

Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Janne Sankelon (kok), kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ville Virrankosken (kesk) ja kaupunginjohtaja Markku Lumion mukaan Kauhavalla ei olla valmistelemassa 7-9-luokkien opetuksen keskittämistä. Opetusta annetaan jatkossakin neljässä toimipisteessä Alahärmässä, Kauhavalla, Kortesjärvellä ja Ylihärmässä.

Kaupungin johdon mukaan Kauhavan uuden koulukeskuksen valmistumisen yhteydessä 2020 kanta-Kauhavalla tullaan tekemään kouluverkkojärjestelyjä, mutta niillä ei ole vaikutusta muiden kaupunginosien opetukseen. Syksyn aikana päätettävillä Ylihärmän kouluratkaisuilla ei ole myöskään vaikutusta 7-9-luokkien toimipisteiden määrään.

Kauhavan alueen oppilasmäärä on viime vuosina laskenut ja monet koulukiinteistöt ovat osoittautuneet huonokuntoisiksi. Kaupunki on reagoinut monin tavoin tilanteeseen ja remonttiohjelma on edennyt aikataulun mukaan. Kaupungissa 1-6-luokkien opetusta antavien koulujen määrä on myös muutamassa vuodessa puolittunut nykyiseen kymmeneen.

Kauhavan kaupunginosien vetovoima kuitenkin edellyttää 7-9-luokkien opetuksen saatavuuden turvaamista. Sankelon ja Virrankosken mukaan sekä Keskustalla että Kokoomuksella on selkeät päätökset asiasta. Tämän johdosta koulutyötä voidaan jatkaa kaikissa kaupunginosissa levollisissa tunnelmissa.

Jaa juttu: