Pohjanmaa edelleen yksi turvallisimmista paikoista asua

Grafiikka: Järviseudun Mediatalo Oy

Julkaistu:

Aihe:

Pohjanmaan poliisilaitoksen puolivuotistilastot osoittavat että Pohjanmaa on edelleen yksi maailman turvallisimmista paikoista asua.

Omaisuusrikokset ovat vähentyneet vajaat 3 %. Varsinkin ryöstöjen osalta kehitys on ollut erittäin positiivinen, ryöstöjä on ollut melkein puolet vähemmän kuin viime vuonna. Tilastoja synkistävät lisääntyneet varkaudet asunnoissa ja liikkeissä. Lämmin ja valoisa kesä on varkaiden sesonkiaikaa.

Väkivaltarikoksissa pitkään jatkunut positiivinen trendi on katkennut, ainakin tilapäisesti, väkivaltarikoksia tapahtui alkuvuonna 15 % enemmän kuin vuonna 2017. Varsinkin henkirikokset yrityksineen (+100 %) ja törkeät pahoinpitelyt (+44 %) ovat lisääntyneet. Alueella, jossa tapahtuu suhteellisen vähän rikoksia, on muistettava että luvut voivat loppuvuodesta hyvin kääntyä laskuun, jolloin tämä on pelkkä tilastollinen poikkeama.

Huumausainerikokset ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tuplaantuneet alueella. Alkuvuoden trendi ei näytä muutoksen merkkejä. Huumausainerikoksia kirjattiin 32 % enemmän verrattuna viime vuoteen.
Liikennerikokset vähenivät alkuvuonna, mutta rattijuopumusten määrä kasvoi 16 %. Yli 30 % kiinnijääneistä rattijuopoista ovat käyttäneet muita aineita kuin alkoholia.
Poliisin hälytystehtävissä on nähtävissä pientä nousua alkuvuonna (+1,5 %). Toimintavalmius on kuitenkin kaikista kiireellisimmissä A-tehtävissä pysynyt samalla tasolla kuin viime vuonna.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.