Leikkipuistot kuntoon kehityshankkeella

Juha Kinnunen tarkasti kunnan hallinnoimat leikkikentät ja laati niille kehittämissuunnitelman.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hanke sai alkunsa kunnanvaltuutettu Jyrki Niemen ja kuuden muun Haloo Vimpelin valtuutetun tammikuussa jättämästä valtuustoaloitteesta.

–Toivottavasti ihmiset olisivat aktiivisia tässä asiassa, totesi teknisen toimen kesätyöläinen, rakennusmestariopiskelija Juha Kinnunen, joka tarkasti kaikki leikkipuistot toukokuussa.

Leikkikenttien hoito ja kunnossapito kuuluvat tekniselle toimelle. Lautakunta on varannut leikkikenttien kunnossapitoon tänä vuonna 6 700 euroa. Kunnalla on yhteensä 15 toiminnassa olevaa leikkikenttää. Kyläyhdistysten ylläpitämiä leikkipuistoja ei tässä huomioida.

Kinnunen on laatinut kehittämissuunnitelman, jossa ensin varmistetaan käyttöön jäävien leikkipuistojen turvallisuus autotiet, vesistöt ja lähiliikuntapaikat huomioiden. Toiseksi huolehditaan, että kulkutiet ja leikkialueet ovat turvallisia, valaistus riittävä ja alueen kasvit soveltuvat leikkikentille myrkylliset tai pistävät kasvit poistaen. Lisäksi leikkikentille sijoitetaan tunnistetaulut, joista selviää leikkikentän nimi ja osoite, hätänumero sekä ylläpitäjän yhteystiedot.  Viihtyvyyttä parannetaan puistopenkeillä ja riittävällä määrällä roskakoreja. Kaikki jäljelle jäävät leikkipuistot kootaan turvallisuusasiakirjaan.

Suunnitelmaa toteutetaan ensimmäisenä vuonna turvallisuusasiakirjasta alkaen, jossa huomioidaan suunnitelman muut kohdat. Uusiin leikkikenttävälineisiin tulisi investoida tarkastuksissa ilmenevät huoltotarpeet mukaan lukien esimerkiksi niin, että kahden leikkipuiston välineistöä täydennettäisiin vuosittain. Käytöstä poistettavaksi suunnitellaan muutamaa vähäisessä käytössä olevaa leikkipuistoa, joiden kalustus ei ole enää ajanmukainen. Niiltä osin, kun turvallisuusnäkökulma täyttyy, välineitä voidaan huollon jälkeen siirtää käyttöön jääville alueille. Jukkalan asuinalueelle suunnitellaan rakennettavaksi uusi leikkipuisto myöhemmin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.