Harrastuspaikkojen ei tarvitse olla kalliita

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärven kunnan vapaa-aika- ja liikunnanohjaajaksi valittiin liikuntaneuvoja ja liikunnanohjaaja (AMK) Mika Koskela. Tehtävään oli lopulta seitsemän hakijaa, joista haastateltiin kolme. Työ sisältää harrastusryhmien vetämisen ja harrastuspaikkojen kehittämisen lisäksi myös nuorisotyötä.

Evijärveläislähtöinen Koskela on maaliskuusta asti toiminut myös kunnan liikuntapaikkasuunnittelijana. Hän on kuvannut kaikki Evijärven ja sivukylien liikuntapaikat sekä pohtinut, mitä niille pitäisi tehdä, mitkä niistä ovat kiireellisimmän huollon tarpeessa ja mitä uutta kannattaisi rakentaa. Vuoteen 2023 asti ulottuva liikuntapaikkasuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi alkusyksystä.

Kunnan omistamia tai ylläpitämiä liikunta- ja harrastuspaikkoja ovat esimerkiksi koulujen pihat, yleisurheilukentät, kaukalot, hiekkakentät, pururadat, hiihtoladut ja laavut. Niitä voivat käyttää kaikenikäiset ja -tasoiset, eikä se maksa mitään.

Koskela painottaa, ettei uusiin liikuntapaikkoihin tarvitse upottaa aina valtavasti rahaa, vaan kunta voi korjata jo olemassa olevia paikkoja sekä uusia suunnitellessaan keskittyä pienempiin ja erityisesti luontoon keskittyviin harrastusmahdollisuuksiin.

–Luontoa ja yleisesti luontoliikuntaa pitäisi saada tulevaisuudessa painotettua laajemmassa mittakaavassa. Esimerkiksi talvikävelyreittien kaavoittaminen ei yleisesti ottaen ole kovinkaan haastavaa, eikä kustannuksetkaan pääse yllättämään. Hyvin usein voidaan luulla, että työstössä on vain kallista ja suurta. Ideat lähtevät hyvin usein kevyestä liikkeelle, Koskela sanoo.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 27.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.