Kotisairaala alkaa kesäkuussa

Julkaistu:

Aihe:

Kesäkuun aikana Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa käynnistyy uutena palveluna kotisairaala.

Kotisairaala ei ole sama asia kuin ikäihmisten kotihoito, vaan se on lyhytaikaista akuuttihoitoa, joka toteutetaan joko asiakkaan kotona tai muussa asumispaikassa, kuten tehostetussa palveluasumisessa tai kotihoidossa. Hoitoa saavat myös yksityisissä, esimerkiksi Mehiläisen ja Attendon palvelutaloissa asuvat.

Kotisairaala on vaihtoehto osastohoidolle niille, jotka eivät tarvitse varsinaisia sairaalaolosuhteita. Tavoitteena onkin lyhentää osastohoitojaksoja tai välttää ne joissain tapauksissa kokonaan.

Kotisairaalalla karsitaan turhan takia sairaalaosastolla lojumista, sillä monen potilaan vointi sallisi muuten kotonakin olemisen, mutta he eivät pysty itse lääkitsemään itseään. Tyypillisiä kotisairaalan asiakkaita ovat esimerkiksi infektioista kärsivät potilaat, joille käydään antamassa siihen suonensisäistä antibioottia.

Lääkäri laatii hoitosuunnitelman, jota kotisairaalan sairaanhoitajat noudattavat. Kotisairaalahoidosta päättää lääkäri, eikä potilas voi itse vain päättää haluavansa pysyä kotona. Lääkäri voi myös päättää siirtää potilaan kotoa sairaalaosastolle, jos tämä tarvitsee lääkärin apua, ja toisaalta jos potilas kokee, että kotona on jostain syystä turvattomampaa, hänet otetaan osastolle.

Kotisairaala toimii Kaksineuvoisen alueella eli tällä hetkellä Kauhavalla, Lappajärvellä ja Evijärvellä joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhisin, kello 7–22.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.