Hyötykäyttöasema pariksi vuodeksi Vattuaholle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tekninen lautakunta päätti rakentaa väliaikaisen jätteiden hyötykäyttöaseman Vattuahon teollisuusalueelle.

Kunta vuokraa aseman väliaikaiseksi paikaksi Evijärven Teollisuus Oy:ltä 3 825 m² kokoisen alueen. Kyseessä on osa teollisuus- ja varastoalueeksi kaavaillusta, tyhjästä tontista. Se sijaitsee Kärritiestä haarautuvalla, vielä nimeämättömällä tiellä. Vuokrasopimus tehdään kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi optiovuodeksi, mikä tarkoittaa, että kunnalla on oikeus kolmanteenkin vuoteen, jos se niin Evijärven Teollisuuden kanssa sopii.

Asemaa aletaan suunnitella mahdollisimman pikaisesti. Kunnaninsinööri Tuomo Saari ei halua vielä arvioida, koska hyötykäyttöasema saataisiin käyttöön asti. Teknisen lautakunnan päätöksestä on valitusoikeus ja hallituksella otto-oikeus.

Lisäksi lautakunta pyytää kunnanhallitusta aloittamaan välittömästi neuvottelut Evijärven Teollisuus Oy:n kanssa saman maapläntin ostosta hyötykäyttöaseman pysyväksi paikaksi.

Jarkko Pahkakangas ehdotti Vily Kattilakosken kannattamana, ettei väliaikaista asemaa pitäisi rakentaa ollenkaan, vaan olisi viisaampaa rakentaa suoraan pysyvä asema. Hänen mielestään kahteen kertaan rakentaminen tulisi huomattavasti kalliimmaksi.

Nykyinen asema sijaitsee Vattuahon Kärritien varrella, linnuntietä noin 200 metrin päässä suunnitellusta väliaikaisesta asemasta. Nykyinen, hevosenkengän muotoinen asema on ahdas. Henkilöautot joutuvat peräkärryineen jonottamaan vuoroaan Kärritiellä, aiheuttaen ongelmia teollisuusalueen kuorma-autoliikenteelle. Asemaa ei ole kunnan mukaan mahdollista muuttaa tilavammaksi, joten uusi on pakko tehdä.

Kunnanhallitus on aiemmin päättänyt, että pysyvä hyötykäyttöasema rakennetaan eri paikkaan, Pukkilantielle. Sijainti on herättänyt kritiikkiä, koska se on aivan pururadan parkkipaikan vieressä ja noin 300 metrin päässä asutuksesta. Tällä hetkellä Pukkilantielle rakentamista ei kuitenkaan voida aloittaa, koska Jarkko Pahkakangas teki siitä huhtikuussa kunnallisvalituksen Vaasan hallinto-oikeuteen. Hän haki hankkeelle toimeenpanokieltoa. Jos oikeus päättää asettaa kiellon, aseman rakentaminen Pukkilantielle voi siirtyä jopa vuosilla eteenpäin. Teknisessä lautakunnassa teollisuusalueen autosuma halutaan ratkaista mahdollisimman nopeasti, ja väliaikaista asemaa pidetään siksi hyvänä ratkaisuna.

Hyötykäyttöaseman pysyvä paikka on kuitenkin yhä Pukkilantien alue. Se tarkoittaa, että ellei asiasta tehdä teknisessä lautakunnassa tai hallituksessa uusia päätöksiä, asema joudutaan rakentamaan kahteen kertaan: ensin väliaikaisesti Evijärven Teollisuuden tontille ja myöhemmin pysyvästi Pukkilantielle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.