Melleriä museolla

Menneiden vuosikymmenten elämän virta heräsi hetkeksi eloon Nelimarkka-museolla perjantaina 18. toukokuuta, kun yleisö pääsi runovaellukselle kahden pohjalaistaiteilijan tuotantoon. Kulttuuriyhdistys Karikon esityksessä Tässä talossa voi nähdä aikamuotojen läpi Arto Mellerin runot antoivat äänen Eero Nelimarkan maalauksille. Niitä täydensi musiikillinen äänimaailma.

Tapahtuma oli osa museoviikkoa, jonka aiheena oli tänä vuonna Verkostot esille. Idea esitykseen syntyi palvelumuotoilun työpajassa, jossa etsittiin yhteistyötä eri toimijoiden välille. Elina Alkio täältä museolta oli mukana työpajassa, ja siinä se idea sitten syntyi, Karikon jäsenet Tuija Ahola ja Katja Kujala muistelivat.

2007 perustettu kulttuuriyhdistys Karikko pyrkii edistämään järviseutulaisen ja lappajärveläisen esittävän taiteen asiaa sekä vahvistamaan paikallisia kulttuurisia juuria. Se taipuu niin runon, musiikin, teatterin, performanssien kuin poikkitaiteellistenkin esitysten maailmaan.

Kiinnostunut yleisö löysi paikalle ja Karikon edustajat lupasivat, että vastaavia esityksiä voidaan toteuttaa museolla jatkossakin, jos kysyntää on.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.