• Villa Väinölän yläkerran huoneisiin tulee tilat arkkitehtuuriresidenssille sekä kaksi neuvotteluhuonetta.

Villa Väinölä käyttöön kesällä

Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä jälleen on kalustusta vaille käyttökunnossa ja se on tarkoitus ottaa näyttely- ja residenssitoiminnan käyttöön kesän aikana. Kaupunginhallitus myönsi kalustukseen 24 420 euron määrärahan.

Kalustuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan kaupungin varastoissa olevien käytettyjen kalusteiden sopivuus tilaan ja hyödynnetään niitä mahdollisuuksien mukaan. Väinölän vanhaa tai alkuperäistä kalustusta ei ole säilynyt.

Villa Väinölässä toteutetaan näyttely- ja residenssitoimintaa. Kaksi yläkerran huonetta varataan arkkitehtuuriresidenssin käyttöön, lisäksi yläkertaan tulee minikeittiö ja kaksi kokoushuonetta. Alakerrassa on kaksi näyttelysalia vaihtuvien näyttelyiden järjestämiseen sekä Väinön sali, jossa on näyttely Väinölän vaiheista ja vanhoista Alajärveä esittävistä kuvista. Keittiö toimii kulttuurikahvilana, ja sieltä tilataan kokoustarjoilut. Eteistilat palvelevat ”matkailutoimistona”, eli siellä on jaossa tietoa paikallisista nähtävyyksistä ja palveluista. Toimistohuone on tilojen ja näyttelyiden valvojien tukikohtana. Kalusteita tarvitaan siis asuinhuoneisiin, yleisiin tiloihin, kahviotoimintaan sekä kokoustekniikkaan ja -kalustukseen.  

Jaa juttu: