Luoma-ahon kylätalolle kuntarahoitus

Kylätalo osaksi monipalvelukeskusta -hankkeelle myönnettiin 97 580 euron kuntarahaosuus liikunta- ja kokoustilan rakentamiseksi Luoma-aholle. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen kokouksessaan maanantaina.

Muun rahoituksen rakennuttaja, Luoma-ahon kylätoimikunta – kyläyhdistys ry, hakee Ely-keskuksen maaseutuohjelmasta yleishyödylliseen investointihankkeeseen. EU-VIRA -viranomaisryhmä on puoltanut hankkeen rahoittamista.

Monipalvelukeskus-hankkeen alulle panema suunnitelma kyläläisten yhteisestä tilasta vanhan kylätalon ja käytöstä poistuvan koulurakennuksen sijalle toteutunee kaupungin omistamalle tontille koulun läheisyyteen. Pilarirunkoisen, alumiinielementeillä päällystettävän rakennuksen kooksi on suunniteltu 407 neliötä, josta palloilusali kattaa 220 neliötä. Rakennukseen on suunniteltu tulevan lisäksi eteisaula, jonka yhteyteen tulee keittiö, sekä yläkertaan kokoontumistila. Talo palvelisi juhlien pitopaikkana, harrasteryhmien tilana sekä kyläläisten erilaisissa kokoontumisissa.

Kaupunginhallitus ei sitoudu tällä päätöksellä monipalvelukeskukseen, eikä myöskään kylätalon käyttökustannuksiin.

Asia tulee valtuuston käsiteltäväksi ensi viikolla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.