Kuntalaiset kuntoon -hanke päättyy toukokuuhun

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärveläiset pääsivät lauantaina treenaamaan nyrkkeilyä ammattilaisopissa. Ylihärmäläinen entinen ammattilaisnyrkkeilijä Juho Haapoja veti kertaluonteisesti kahden tunnin nyrkkeily- ja kuntonyrkkeilytreenit kouralliselle kiinnostuneita.

Kuntonyrkkeily on ollut yksi Kuntalaiset kuntoon -hankkeen suosituimmista lajeista. Hankkeen projektipäällikkö Petteri Laukkosen mukaan osallistujia on ollut parikymmentä, myös naapurikunnista.

Evijärven Urheilijoiden kuntalaisia liikkumaan innostanut Kuntalaiset kuntoon -hanke päättyy toukokuun lopussa. Alun perin sen oli tarkoitus päättyä jo vuoden 2017 lopussa, mutta rahaa oli vielä jäljellä, koska muutamia edellistalvelle suunniteltuja tapahtumia ei kyetty huonon lumitilanteen takia järjestämään. Hanke käynnistyi kesällä 2016.

Sen puitteissa on pyritty kokeilemaan mahdollisimman monia lajeja. Niistä kuntonyrkkeilyn ohella etenkin Lavis-lavatanssijumppa on vetänyt osallistujia hyvin, mutta toisaalta esimerkiksi uimahallireissut eivät ollenkaan. Viime keskiviikkona pelattiin myös golfia Järviseudun golfklubilla.

–Nyt, kun hanke rupeaa loppumaan, yritetään oikein terästää, että porukka aktivoituisi vielä ja tulisi kokeilemaan niitä lajeja, mitä on tänne saatu, Laukkonen sanoo.

Hankkeen tilalle ei ole Laukkosen tietojen mukaan tulossa mitään vastaavaa.

Mainos

–Kaikkia aloittamiamme urheiluprojekteja on pyritty delegoimaan opiston kaltaisille tahoille, jotta niitä pystyttäisiin jatkamaan. Lavis ja lasten tanssi ovat onnis, Laukkonen kertoo.

Nyrkkeilyn ohella esimerkkejä onnistumisista ovatkin Lavis ja lasten tanssi, jotka molemmat jatkuvat.

Hankkeen vuonna 2016 alkuun panemat kuntonyrkkeilyharjoitukset onnistuttiin markkinoimaan Järvilakeuden kansalaisopistolle, eli se jatkuu myös hankkeen jälkeen. Keväästä 2017 lähtien ne on järjestetty maksullisena kansalaisopiston kurssina, jota Markus Ketonen on vetänyt tiistaisin alakoulun liikuntasalissa. Juuri kesätauolle jääneitä treenejä on pidetty syys-joulukuussa ja tammi-huhtikuussa.

Edellytykset nyrkkeilyyn jättävät Laukkosen mielestä kuitenkin toivomisen varaa. Alakoulun saliin on hankittu säkkejä ja muita välineitä, mutta nyrkkeilyä ja muita kamppailulajeja varten suunniteltu tila Evijärveltä puuttuu.

–Olisi mielellään nähtävissä, että täällä olisi tilat, Laukkonen toivoo.

Kunta etsii parhaillaan vapaa-aika- ja liikunnanohjaajaa. Hän tullee ainakin jossain määrin jatkamaan kunnan liikuntamahdollisuuksien kehittämistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.