Alueellinen maanpuolustuskurssi Härmässä

Julkaistu:

Aihe:

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kokonaisuutta sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Erityisen haasteen tämän päivän yhteiskunnan varautumiseen luovat uudet vaikuttamisen muodot kuten informaatiosota ja kybervaikuttaminen, jossa kohteena ovat niin viranomaisten tietojärjestelmät kuin myös tavalliset kansalaiset.

 Nyt järjestettävälle kurssille osallistuu 72 henkilöä. Kurssin johtajina toimivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen ja Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Asko Valta.

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Varautumisen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimeentuloturvaa ja toimintakykyä, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden ja infrastruktuurin toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden sekä heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa. Kurssipalautteen perusteella erityisen merkittävänä pidetään myös päivien aikana luotuja henkilökohtaisia kontakteja eri toimijoiden kesken.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.