Päättäjien tissuttelu huolestuttaa Kauhavalla

Julkaistu:

Aihe:

Joukko Kauhavan kaupunginvaltuutettuja nosti valtuustossa 14. toukokuuta esiin kaupungin alkoholitarjoilut.

Sirpa Lammin (kd.) mukaan niin kaupunkilaisia kuin luottamushenkilöitäkin on kuluvan valtuustovuoden aikana huolettanut kaupungin ruokailuissa, tilaisuuksissa ja juhlissa tarjottava alkoholi. Asiasta tehtiin kokouksessa valtuustoaloite.

–Jos ennen tarjottiin vaikka yksi viinilasillinen ruokailun yhteydessä, niin nykyään määrät ovat paljon suurempia, hän väittää.

Keskustelu lähti Lammin mukaan liikkeelle, kun valtakunnallisen koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille järjestetyn kouluterveyskyselyn tuoreimmista tuloksista kävi ilmi, että moni kauhavalaisnuori koki vanhempiensa alkoholinkäytön häiritsevän suureksi.

Lammi lisää, ettei ole toivottavaa tarjota ilmaisia juomia luottamushenkilöille samalla, kun kunta muutoin säästää esimerkiksi terveydenhoidosta. Hän korostaakin, että päättäjien olisi näytettävä hyvää esimerkkiä varojen käytön suhteen.

Hän kuitenkin sanoo, ettei tarkoitus ole kieltää juomista kokonaan.

Aloitteemme ei holhoa ketään. Jokainen voi itse maksavana aikuisena valita erityisen ruokajuomansa. Mutta meistä kenenkään ei tarvitse nautiskella “firman piikkiin”.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.