Kauhavalta vaaditaan panostusta koulutukseen

Julkaistu:

Aihe:

Kristillisdemokraatit tekivät Kauhavan kaupunginvaltuustossa 14. kesäkuuta aloitteen, jolla he haluavat ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä sekä turvata jokaiselle tasavertaisen mahdollisuuden koulutukseen.

Aloitteessa korostetaan, että opettajien ja muun oppimista tukevan henkilökunnan tulee kaikkien olla päteviä ammattilaisia. Syrjäytymistä ehkäisevää tukea täytyy olla saatavilla kaikissa kaupunginosissa ja kaikilla kouluilla.

Aloitteen allekirjoittajat muistuttavat, että joulukuussa 2016 valtuusto päätti yksimielisesti palkata niin kutsutun esiopetuksen kiertävän laaja-alaisen erityisopettajan. Kaupungin esikouluja kiertävä erityisopettaja pyrkii ehkäisemään oppimisvaikeuksien kehittymistä ja tukee niiden kanssa painivia lapsia. Virka jäi kuitenkin aloitteen mukaan säästösyistä täyttämättä.

Aloitteessa vaaditaan, että kaupunki tekee uuden suunnitelman koulutuksen kehittämiseksi ja rahoitukseksi. Hyvinvointia, turvallisuutta ja oppilashuoltoa koskevissa kohdissa pitäisi kuunnella sosiaali- ja terveystoimea sekä muita ammattilaisia.

–Tällä hetkellä me pidämme yllä keskustelua koulurakennuksista, ja samanaikaisesti unohdamme tai jätämme huolimattomuuttamme merkittävimmän asian, koulutuksen sisällön ja laadun, taka-alalle, aloitteessa perustellaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.