Ekorosk: Kiinteä maksu biojätteen käsittelystä omakotitalouksille lokakuusta lähtien

Biojätteen käsittelymaksu per tyhjennyskerta on 0,37 € (alv mukana). Maksu vastaa 60 litran astian käsittelymaksua. Tähän lisätään jätteenkuljetusfirman kuljetusmaksu, johon Ekorosk ei voi vaikuttaa. Energiajätteen käsittelymaksu perustuu edelleen astian tilavuuteen.

Tähän asti käsittelymaksujen perustuneena on toiminut ainoastaan jäteastian tilavuus. Kotitaloudet tuottavat huomattavasti vähemmän biojätettä kuin energiajätettä. Pienin biojäteastia tulee olemaan 140 litraa, sillä talven aikana tehtyjen testien mukaan pienempi rikkoutuu tyhjennettäessä.

Asuntoyhtiöiden bio- ja energiajätteen käsittelymaksut perustuvat edelleenkin astian tilavuuteen.

Ekoroskin 140 l biojäteastian ulkomitat ovat seuraavat: Leveys 48 cm, syvyys 55 cm ja korkeus 106 cm. Paikalliset jätteenkuljetusfirmat jakavat biojäteastiat kotitalouksiin tänä kesänä. Biojäteastiat ja erilliskeräys otetaan käyttöön vasta 1.10.2018 ellei oma jätteenkuljetusfirma muuta ilmoita.

Jaa juttu: