Hyvää Suomesta -hyönteiset kauppoihin

Julkaistu:

Aihe:

Viranomaiset hyväksyivät hyönteiset elintarvikkeeksi viime syksynä. Hyvää Suomesta -merkki voidaan myöntää hyönteisille, jotka ovat syntyneet, kasvaneet ja lopetetut Suomessa, sekä hyönteisiä sisältäville elintarvikkeille, jotka täyttävät merkin edellyttämät kotimaisuuskriteerit. Suomi on hyväksynyt hyönteistuotannon ensimmäisten EU-maiden joukossa. Eurooppa on nopeimmin kasvava hyönteismarkkina-alue maailmassa.

Hyönteisala kehittyy nopeasti, mutta massakasvatettujen hyönteisten elintarvikekäytöstä on vielä melko vähän julkaistua tutkimustietoa. Mahdollisuuksia alalla riittää, sillä hyönteisten tuotanto ei ole sidoksissa peltopinta-alaan yhtä tiiviisti kuin muu alkutuotanto. Tuotanto voidaan viedä helposti sinne, missä syntyy biomassoja tai hukkalämpöä.

Syötäviä hyönteislajeja tunnetaan tällä hetkellä noin 1900. Yhdistelemällä niitä sienien ja mikrobien kanssa voidaan tulevaisuudessa kehittää ruokaketjuun uudenlaisia, tehokkaampia kiertotalouskonsepteja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.