Tornien taistossa mukana järviseutulaisia

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa.

BirdLife Suomen Tornien taisto järjestetään ensi lauantaina 5.5. Jokakeväisessä tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana (klo 5–13). Samalla opastetaan yleisöä, tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja äärimmäisen uhanalaisen heinäkurpan suojeluun.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä jo 25. kerran, ja tapahtumaan on ilmoittautunut noin 320 lintutornia etelärannikolta Lappiin ja Ahvenanmaalta itäisimpään Suomeen. Lintutornitapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Yleisö on tervetullut jokaiseen kisaan osallistuvaan torniin. Noin 80 tornilla järjestetään lisäksi linturetki tai muuta opastusta klo 10. Järviseudun alueelta tämän vuotiseen kisailuun ovat ilmoittautuneet lehtimäkeläinen Verijärven lintutorni ja evijärveläinen Jokisuunlahden lintutorni. Kaiken kaikkiaan ilmoittautuneita on 341 kpl.

Tornien taiston tulokset julkaistaan BirdLife Suomen verkkosivuilla lauantaina 5.5. klo 18 mennessä.

Jaa juttu: