Tornien taistossa mukana järviseutulaisia

Julkaistu:

Aihe:

BirdLife Suomen Tornien taisto järjestetään ensi lauantaina 5.5. Jokakeväisessä tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana (klo 5–13). Samalla opastetaan yleisöä, tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja äärimmäisen uhanalaisen heinäkurpan suojeluun.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä jo 25. kerran, ja tapahtumaan on ilmoittautunut noin 320 lintutornia etelärannikolta Lappiin ja Ahvenanmaalta itäisimpään Suomeen. Lintutornitapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Yleisö on tervetullut jokaiseen kisaan osallistuvaan torniin. Noin 80 tornilla järjestetään lisäksi linturetki tai muuta opastusta klo 10. Järviseudun alueelta tämän vuotiseen kisailuun ovat ilmoittautuneet lehtimäkeläinen Verijärven lintutorni ja evijärveläinen Jokisuunlahden lintutorni. Kaiken kaikkiaan ilmoittautuneita on 341 kpl.

Tornien taiston tulokset julkaistaan BirdLife Suomen verkkosivuilla lauantaina 5.5. klo 18 mennessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.