Lukijan mielipideartikkeli:

Arvoisat Lappajärven kunnanvaltuuston jäsenet

Vetoan teihin kunnioittavasti, että ette hyväksy kuntaamme suunniteltua tuulivoimahanketta. Miksi?

Teillä ei ole oikeutta asettaa oman kunnan ja naapurikuntien ihmisiä alttiiksi näille hirviömäisille myllyille, joista vaatimattomasti suunnitellaan Suomen tähän mennessä suurimpia.

Terveyshaitoista käydään juupas-eipäs-taistelua keskustelupalstoilla, mutta totuus on, että asiaa ei ole tutkittu tähän mennessä tarpeeksi, eikä teillä ole tarvittavaa tietoa saatavilla, että voisitte sallia suuren määrän ihmisiä joutuvan koekaniineiksi. Tämä on fakta. Maanomistajat sanovat, että myllyjä sentään suunnitellaan korpeen. Alle kaksi kilometriä lähimmästä asutuksesta ei ole korvessa!

Itsekkäästi voin todeta, etten halua herätä aamulla katsomaan suoraan olohuoneeni ikkunasta, kun seitsemän myllyä pyörii ja vilkuttaa valoja vuorokauden ympäri. Eikä halua moni muukaan. Teillä ei ole oikeutta viedä meiltä rauhaa ja maisemaa. 270 metriä korkeat teolliset myllyt eivät kuulu kauniiseen luonnonmaisemaamme ja ne muuten näkyvät kauas. Tämän jälkeen saisi kunnan mainossloganit kyllä muuttaa ihan muuksi kuin kaunista luontoa ja meteoriittijärveä ihannoivaksi. 

Ajatteletteko rahaa? Kuinka paljon kunta ja maanomistajat tienaavat myllyjen myötä? Ajatellaanpa toiselta kantilta. Jos tämä hanke toteutuisi, ja kuntalaisille tulisi terveysongelmia, kettutarhaajille ja karjatilallisille tappioita ja niin edelleen, voisin kuvitella, että kuntaan alkaa tipahdella korvausvaatimuksia moneltakin suunnalta.

Tämän kokoluokan tuulimyllyjen vaikutuksista ei voi tietää etukäteen. Teillä ei ole oikeutta altistaa muiden elinkeinoja koekaniineiksi. Vahinkoa aiheuttaessaan tuulivoimalat voivat koitua monen yrittäjän kohtaloksi. Ja silloin kunta on vastuussa.

Lopuksi, olisi suorastaan ylimielistä sivuuttaa yli 1000 huolestuneen tuulivoimaa vastustavan adressin allekirjoittaneen ihmisen huoli tästä hankkeesta. Teillä ei ole oikeutta sivuuttaa huoltamme. Varsinkaan, jos ainut hanketta puoltava asia on raha.

Minna Lammi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.