Vaatepankki valmiina palvelukseen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vaatepankin apua tarvitseva voi ottaa yhteyttä suoraan Moms for Kids -yhdistyksen jäseniin tai laittaa heille viestiä Vaatepankin facebook-sivun kautta. Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhetyön asiakkaat voivat asioida Vaatepankissa työntekijän kanssa, sillä perhetyöllä on varastoon avain ja vapaa pääsy. Sähköisen inventaariolistan avulla pystytään tarkistamaan, onko varastolla haluttuja kokoja tytölle ja pojalle, tai vaikkapa pyöräilykypärää. Tavaraa saa ottaa rajoituksetta omaan tarpeeseen.

Toiminnan käynnistyminen on mahdollistunut pienistä puroista; yksityisten lahjoittajien, yrittäjien ja vapaaehtoisten työpanoksen myötä Vaatepankki on fyysisesti olemassa ja valmiina palvelemaan. Sen vastaavana henkilönä toimii Hanna Kujala. 

Toiminnan laajentumisen myötä uusia vapaaehtoisia toivotaan mukaan.

–Jos on kiinnostunut auttamaan, voisi esimerkiksi hakea tavaraa keräyspisteiltä, lajitella ja laittaa hyllyyn. Voi tulla tunniksi silloin tällöin, eikä tarvitse sitoutua osallistumaan esimerkiksi viikoittain, yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti totesi Vaatepankin avajaisissa.

Vaatepankki vastaanottaa uudenveroista tai hyväkuntoista sisä- ja ulkovaatetta vauvoista teini-ikäisiin, kenkiä, leluja ja tarvikkeita kuten lastenrattaita sekä luistimia. Vaatteita voi toimittaa yhdistyksen jäsenille tai jättää Vuokrakirppis Onniin Vimpelissä tai Vuokrakirppis Adeliinaan Alajärvellä, mistä ne toimitetaan Vaatepankkiin.

–Haluamme tarjota lapsille ja nuorille parasta. Esimerkiksi täältä saatu talvitakki voi olla sen lapsen ainoa takki, joten haluamme sen olevan siisti ja kestävä, Rantalahti sanoi.

Moms for Kids on vuonna 2016 perustettu kristilliselle arvopohjalle perustuva auttamis- ja palveluyhdistys. Sen tavoite on toimia Vimpelin ja lähialueiden lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

Kolme kertaa toteutetusta Joulusukka-keräyksestä yli jääneistä varoista yhdistys tukee lapsiperheiden lomanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia, esimerkiksi lahjoittamalla vähävaraisille perheille lippuja uimahalliin ja Duudson Activity Parkiin tai antamalla lahjakortteja harrastusvälineiden hankkimiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.