Karjanlahden sotapäiväkirjasta koottiin kirja

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Helena Takala pitelee käsissään mustaa, kovakantista kirjasta, johon hänen isänsä, kauhavalaissyntyinen Matti Karjanlahti on kirjoittanut sota-ajan tapahtumista 15.6.1941-25.4.1944. Sotahistorian harrastaja Heikki Kajomeri on toimittanut sotapäiväkirjan kirjaksi, ”Muistiinpanoja korpivaellukselta”. Karjanlahti oli jatkosodan aikana Itä-Karjalassa 14. divisioonan eli niin sanotun Korpidivisioonan tykistöjoukoissa tykinjohtajana ja jaoksenjohtajana.

Matti Karjanlahden sotapäiväkirja löytyi hänen kuolemansa jälkeen. Syntyi ajatus ja halu saada sotapäiväkirja muistiin ja tallennetuksi. Helena puoliso, Pentti Takala, ryhtyi kirjoittamaan päiväkirjaa puhtaaksi. Puhtaaksikirjoittaminen vaati aikaa ja sitkeyttä. Jotain sanoja piti katsoa suurennuslasin avulla, jotta teksti säilytti alkuperäisen muotonsa.

Heikki Kajomeri lisäsi päiväkirjamerkintöjen lomaan tietoja kulloisestakin tilanteesta rintamalla ja omia pohdintojaan sodasta ja sen seurauksista.

Helena ja Pentti Takalan poika, Jyrki Takala, taittoi kirjan. Kirjassa on kopiot päiväkirjassa olleista aseveljien ja lottien nimistä sekä valokuvia. 

Omakustanteena julkaistusta kirjasta on otettu 200 kappaleen painos. Kirjaa on myynnissä muun muassa Suomen Jääkärimuseon museomyymälässä Kortesjärvellä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.