Sahan investointi tuo lisää työtä Alajärvelle

Keitele Timber investoi 35 miljoonaa euroa uuteen Alajärven Höykkylässä sijaitsevalle sahalaitokselleen. "Hehtaarihalliin" tulee täysautomatisoitu sahalinjasto, lisäksi rakennetaan uusi lämpölaitos ja tukkikenttää on jo laajennettu.

10 000 neliön halli on valmiina ja asennustyöt käynnistyvät kuluvalla viikolla. Vaikka isot urakat on annettu muualla toimiville yrityksille, työllistää rakennusprojekti myös paikallisia rakennusalan yrityksiä. Lisäksi jopa 80 hengen asennusporukka tarvitsee majoitusta elokuulle saakka. Tämä tietää tuloja monelle paikalliselle yrittäjälle.

Valmistuessaan Alajärven saha tulee olemaan Pohjanmaan suurin tukkipuun käyttöpiste. Mäntysahatavaraa pystytään tuottamaan vuodessa 300 000 kuutiometriä. Rakennustöiden on määrä olla valmiina elokuun alkuun mennessä. Uusi linjasto ajetaan täyteen toimintavauhtiin vuoden kuluttua. 

Investoinnin myötä sahan henkilöstöä lisätään 10 työntekijällä, jolloin saha työllistää noin 60 henkilöä. Lisätyövoiman tarvetta tullaan kokemaan myös muissa tuotantoketjun yrityksissä. Muutokset kaksi- ja puolikertaistavat aliurakoitsijoiden henkilöstötarpeen tukkienkäsittelyssä, valmiin sahatavaran sekä sivutuotteiden kuljetuksessa. Lisätyövoimaa tarvitaan myös kunnossapitoon, myyntiin ja metsänhoitoon.

-Sahan on laskettu työllistävän nelinkertaisen määrän muita työntekijöitä metsänhoidosta kuljetukseen, totesi sahan tuotantojohtaja Tapio Etula.

Keitele Group osti Myllyahon sahan konkurssipesältä sahalaitoksen marraskuussa 2013. Se palkkasi sahan entisiä työntekijöitä ja  käyttää mahdollisuuksien mukaan samoja aliurakoitsijoita.

–Meidät on otettu hyvin vastaan ja puun hankinta on lähtenyt hyvin käyntiin. Käytämme paljon paikallisia palveluita, muun muassa Nordautomation on tehnyt meille laitteistoja. Kaiken kaikkiaan Alajärvi sopii konsernin toimintaan oikein hyvin, kertoi Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio.

Lue aiheesta lisää: JSS 4/2018

Jaa juttu: