Sahan investointi tuo lisää työtä Alajärvelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

10 000 neliön halli on valmiina ja asennustyöt käynnistyvät kuluvalla viikolla. Vaikka isot urakat on annettu muualla toimiville yrityksille, työllistää rakennusprojekti myös paikallisia rakennusalan yrityksiä. Lisäksi jopa 80 hengen asennusporukka tarvitsee majoitusta elokuulle saakka. Tämä tietää tuloja monelle paikalliselle yrittäjälle.

Valmistuessaan Alajärven saha tulee olemaan Pohjanmaan suurin tukkipuun käyttöpiste. Mäntysahatavaraa pystytään tuottamaan vuodessa 300 000 kuutiometriä. Rakennustöiden on määrä olla valmiina elokuun alkuun mennessä. Uusi linjasto ajetaan täyteen toimintavauhtiin vuoden kuluttua. 

Investoinnin myötä sahan henkilöstöä lisätään 10 työntekijällä, jolloin saha työllistää noin 60 henkilöä. Lisätyövoiman tarvetta tullaan kokemaan myös muissa tuotantoketjun yrityksissä. Muutokset kaksi- ja puolikertaistavat aliurakoitsijoiden henkilöstötarpeen tukkienkäsittelyssä, valmiin sahatavaran sekä sivutuotteiden kuljetuksessa. Lisätyövoimaa tarvitaan myös kunnossapitoon, myyntiin ja metsänhoitoon.

-Sahan on laskettu työllistävän nelinkertaisen määrän muita työntekijöitä metsänhoidosta kuljetukseen, totesi sahan tuotantojohtaja Tapio Etula.

Keitele Group osti Myllyahon sahan konkurssipesältä sahalaitoksen marraskuussa 2013. Se palkkasi sahan entisiä työntekijöitä ja  käyttää mahdollisuuksien mukaan samoja aliurakoitsijoita.

–Meidät on otettu hyvin vastaan ja puun hankinta on lähtenyt hyvin käyntiin. Käytämme paljon paikallisia palveluita, muun muassa Nordautomation on tehnyt meille laitteistoja. Kaiken kaikkiaan Alajärvi sopii konsernin toimintaan oikein hyvin, kertoi Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio.

Lue aiheesta lisää: JSS 4/2018

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.