Päämajan 100-vuotisjuhla sunnuntaina

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Suomen tasavallan armeijan ylipäällikön, kenraaliluutnantti Mannerheimin vapaussodan ensimmäinen päämaja sijaitsi Ylihärmässä, Viitasalon kaupassa. Ylihärmän päämajasta annettiin vapaussodan alkamisen ensimmäinen käsky 27. tammikuuta 1918.

Ylihärmässä päämaja toimi vain lyhyen ajan. Ylihärmästä päämaja siirtyi Seinäjoelle, jossa päämaja sijoitettiin Päämajajunaan.

Ylihärmän päämajan 100-vuotisjuhlaa vietetään viikonvaihteessa. Lauantaina on 12 kilometrin pituinen Päämaja-marssi. Marssin jälkeen järjestettävässä ruokailussa ruokana on silakkalaatikkoa, kuten sata vuotta sitten. Lauantai-iltana on muistohetki Päämajalla.

Sunnuntaina 21. tammikuuta on jumalanpalvelus Ylihärmän kirkossa sekä seppeleenlasku. Ylihärmän päämaja 100 vuotta -juhla alkaa Härmän kylpylän Lakeus-salissa kello 13. Juhlapuhujana on maanpuolustuskurssien johtaja, eversti Mika Kalliomaa.

Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Ylihärmän Reserviläiset, Artturi Leinosen seura, Ylihärmän kappeliseurakunta, Härmän kuntokeskus, Ylihärmän sammutusmiehet ja Kauhavan kaupunki.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.