• Kirjastosihteeri Riitta Alatalo ja kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti pitävät omatoimikirjastoa merkittävänä lisänä kirjastopalveluihin.

Omatoimikirjasto kolminkertaistaa aukioloajan

Vimpelin omatoimikirjasto avaa ovensa joulukuun alkupuolella. Erityistä huomiota on kiinnitetty liikuntarajoitteisten pääsyyn kirjastoon. Esteettömän pääsyn takaavat uusi luiska ja ulko-ovi apteekin puolella sekä kunnan hankkima hissi. Myös lainaustiski mahdollistaa asioinnin pyörätuolista käsin.

Tällä hetkellä kirjaston henkilökunta palvelee 31 tunnin ajan viikottain. Jatkossa aukioloaikaa on 92 tuntia, sunnuntaista torstaihin kello 7-21, perjantaisin ja lauantaisin kirjastoon pääsee kello 7-18. Omatoimikäytön mahdollistavat kulunvalvonta sekä itsepalveluperiaatteella toimiva lainaus- ja palautusautomaatti, jonka käyttöä on voinut harjoitella keväästä lähtien. Asiakkaat hakevat omatoimikirjaston käyttöoikeutta kirjallisesti. Sisään pääsee kirjastokortilla ja koodilla, kun lupa on myönnetty.

Jaa juttu: