Esikoiskirjailija Loukola vierailee Kortesjärven kirjastossa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Isonvihan aikaan sijoittuva romaani on vahva kuvaus tuolta aikakaudelta. Luokola-Ruskeeniemen tausta filosofian tohtorina ja luonnontieteiden alan professorina näkyy: tositapahtumiin tukeutuva tarina perustuu mittavaan tutkimustyöhön ja lähdekritiikkiin.

Kiljukotka on selviytymistarina 1700-luvun Järviseudulla. Venäjä hyökkäsi Suomeen ja sotilaat saivat käskyn hävittää Pohjanmaa.

Pääosin kirkonkirjoihin perustuva Kiljukotka kuvaa realistisesti tavallisten ihmisten kohtaloita, mutta myös rakkautta, tukeutumista Jumalaan ja kiinteää suhdetta luontoon. Kirja ei mässäile väkivallalla, vaan keskittyy siihen, miten ihmiset selvisivät historiamme vaikeasta ajanjaksosta.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin Purmojärvelle ja Lappajärvelle. Aihe sivuaa läheisesti myös kirjailijan omaa sukuhistoriaa.

Kiljukotka on kirjasarjan ensimmäinen teos. Seuraavassa osassa kerrotaan orjaksi kaapatuista, joista osa myytiin Persiaan ja Keski-Aasiaan saakka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.