Kortesjärvellä havainnollista liikenneturvallisuustietoa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kortesjärven yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa järjesti ala- ja yläkoululaisille liikenneturvallisuustapahtuman, tällä kertaa rekan muodossa.  

Syväjärven Kuljetus Oy:n rekka oli pysäköity keskelle piha-aluetta ja oppilailla oli vuorollaan mahdollisuus olla rekan kuljettajana, ja kuljettajan paikalta havainnoida muita liikenteessä liikkuvia.  

– Testaamme näkökenttää ja sitä miten lähellä olevaa ihmistä autosta ei näe. Yllättävän paljon jää katvealueita, kertoo yrittäjä Veli-Matti Syväjärvi.

Syväjärvi toteaa, että heidän yrityksellään on paljon piha- ja keskusta-ajoja, ja juuri näillä alueilla liikkuu paljon myös lapsia.  

Vaikka rekan hytistä näkyvyys on hyvä, jää aivan auton eteen katvealue, josta tiellä liikkujaa ei näy. Samoin rekan takana oleva henkilö jää helposti kuolleeseen kulmaan, eikä näy kuljettajan peilistä.

Liikenneturvallisuustapahtumassa muistutettiin myös heijastimen käytöstä tärkeydestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.