Kiitoksia ja moitteita esteettömyyskierrokselta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Esteettömyydellä tarkoitetaan mahdollisuutta liikkua sujuvasti silloinkin, kun käytössä on apuvälineitä. Esteetön ympäristö huomioi myös muun muassa näkemiseen ja kuulemiseen liittyviä seikkoja. 

Kauhavan vammaisneuvoston aloitteesta eri vammaisjärjestön edustajat yhdessä viranhaltijoiden kanssa kiersivät Kortesjärven keskustan alueella ja tekivät havainnointia liikkumisen esteistä. Vastaava havainnointikierros järjestettiin kaikissa Kauhavan kaupunginosissa.

Esteettömyyskierroksen järjestelyistä vastannut Timo Rintala videoi, millaisia hyviä ja huonoja kohteita Kortesjärven keskustan alueelta löytyi.

Vammaisneuvosto kannustaa myös kuntalaisia havainnoimaan ympäristöään ja tallentamaan arjessa tekeminään havaintoja kuviin ja lyhyisiin videonpätkiin ja toimittamaan materiaali vammaisneuvostolle. Esteettömyyskierrokselta laadittavaa raporttia täydennetään kuvilla ja videoilla. Materiaalia hyödynnetään myöhemmin esteettömyydestä tiedottamiseen ja esteettömyyden kehittämiseen.

Kortesjärvellä tehdyn kierroksen esteettömyydelle Rintala antaisi arvosanaksi 6-7.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.