Kuulumisia voi vaihtaa vaikka kävellessä

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella alkoi tällä viikolla Vie vanhus ulos -tempaus. Kotihoidon työntekijät haastavat omaiset mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on, että ikäihmiset pääsisivät ulkoilemaan muidenkin kuin hoitajien kanssa.

–Kuulumiset voi vaihtaa kahvipöydän sijaan vaikkapa pienen kävelylenkin aikana. Raitis ilma virkistää ja ulkoilulla on tutkittuja terveysvaikutuksia esimerkiksi muistiin, toteaa Heidi Jussinmäki jatkaa.

Jussinmäki ulkoili maanantaina 90 vuotta täyttäneen Vappu Peltoniemen kanssa, joka on tyytyväinen kotihoidon asiakas.

–Ensin hoitaja kävi kahdesti päivässä, mutta enää tarvitsee käydä vain kerran, Peltoniemi kertoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.