Alakoululaiset tutustuivat kirkkoon suunnistamalla

Onni Roponen (edessä) ja Valtteri Övermark.

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven kirkossa ja kirkkopihalla järjestettiin viime viikolla alakoululuokille niin kutsuttua hautausmaasuunnistusta.

Talouspäällikkö Mari Heijarin idean toteutuksesta vastasivat seurakunnan kesätyöntekijät Ella Oksa ja Elina Luoma. Kesätyöntekijät olivat suunnitelleet yhdeksän rastia, jotka esittelivät kirkon ja hautausmaan paikallis- ja kulttuurihistoriallisia kohteita, kuten alttaria, saarnatuolia, sankarihautoja ja kellotapulia.

Esimerkiksi sankarihautojen yhteydessä kerrottiin lyhyesti eri sodista, joita suomalaiset ovat 1900-luvulla käyneet. Kellotapulin kohdalla puolestaan selitettiin, ettei kellonsoittajan tarvitse enää kiivetä ylös tapuliin vetämään naruista, vaan kelloja soitetaan nykyisin sakastista käsin nappia painamalla. Osa rasteista oli kirjoitettu runomittaan.

Mainos

–Halusimme tuoda nämä tärkeät asiat ilmi lasten kielellä, jotta ne kiinnostaisivat myös pienempiä, Luoma kertoo.

Kesätyöntekijöiden mukaan suunnitteilla oli vastaava kiertely vanhemmille koululaisille ja aikuisille, mutta sitä ei vielä tänä kesänä ehditty toteuttaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.